Stanje provedbe Mjere 19 i izrada LRS za novo programsko razdoblje

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Nacionalne ruralne mreže, u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske, Hrvatskom mrežom za ruralni razvoj, Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i LAG-om Zagorje-Sutla od 2. do 4. studenoga u Tuhelju je održana radionica za lokalne akcijske grupe na temu – Stanje provedbe Mjere 19 i izrada LRS za novo programsko razdoblje.

Radionicu je otvorio Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, a sudionike su pozdravili Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije i Mladen Hercigonja, načelnik Općine Tuhelj.

Na radionici je raspravljano o provedbi Mjere 19 unutar Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. te o pripremama za provedbu Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike, odnosno LEADER pristupa u novom programskom razdoblju (izrada LRS i LAG intervencija za novo programsko razdoblje). Sudionici radionice su također predstavili projekte suradnje koje provode LAG-ovi s partnerima unutar Republike Hrvatske i iz drugih država članovima.

U sklopu radionice organiziran je i terenski obilazak projekta na području LAG-a Zagorje-Sutla, koji su sufinancirani sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

 

Skip to content