Donesene odluke o odabiru za mala poljoprivredna gospodarstva

Na sastanku Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, koji je održan u ponedjeljak, 30. kolovoza, donesene su odluke o odabiru za 23 mala obiteljska gospodarstva s područja LAG-a Sjeverozapad koji su svoje projekte prijavili na drugi LAG natječaj za provedbu Tipa operacije 6.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

-Na ovaj, drugi natječaj LAG-a Sjeverozapad za Tip operacije 6.3., početkom ove godine projekte je prijavio 121 potencijalni korisnik. Ukupni iznos sredstava za Natječaj iznosi 2 milijuna 566 tisuća i 627 kuna, a visina potpore po nositelju projekta iznosi 15 tisuća eura, odnosno 111 tisuća 592 kune i 50 lipa. Prijavljenim projektom se mora postići najmanje jedan od ciljeva, dakle, ili modernizacija i unapređenje procesa rada i poslovanja poljoprivrednog gospodarstva ili povećanje proizvodnog kapaciteta iskazanom kroz povećanje ukupnog standardnog ekonomskog rezultata – naglasio je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Nakon administrativne obrade pristiglih prijava temeljem privremene rang liste, Upravni odbor donio je odluke o odabiru za 23 projekta koji su ostvarili najviše bodova na osnovi kriterija definiranih natječajem.

Za ostale prijave donijete su odluke o odbacivanju prijave zbog nedovoljno raspoloživih sredstava. Svim prijaviteljima projekata na natječaj LAG-a Sjeverozapad za Tip operacije 6.3. preporučenom poštom su na kućne adrese poslane odluke o odabiru projekata.

Privremenu rang listu od 30.08.2021. možete pogledati OVDJE

 

Skip to content