Poziv na partnerske odbore za izradu Lokalne razvojne strategije

Nakon blagdanske stanke, slijedećeg će tjedna biti nastavljen ciklus radionica za izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a Sjeverozapad. Partnerski odbori na temu – Razvoj poljoprivrede, bit će održan u utorak, 12. siječnja, s početkom u 18 sati, u prostorijama Općine Vidovec, na Trgu sv. Vida 9 u Vidovcu, te u četvrtak, 14. siječnja, s početkom u 18 sati, u Petrijancu, u prostorijama Vatrogasnog doma, na Trgu sv. Petra 8.

– Iz Programa ruralnog razvoja 2014. – 2020. godine dodjeljuju se sredstva akreditiranim LAG-ovima u iznosu od 3 do 5 milijuna eura, koja su namijenjena za projekte iz LAG područja, na temelju Lokalne razvojne strategije – istaknuo je Mario Željezić, voditelj LAG-a Sjeverozapad.
O ovoj temi na partnerskim odborima govorit će dr. sc. Miljenko Ernoić te predstavnici tvrtke Halo iz slovenskih Cirkulana – Sonja i Jernej Golc.

– Potrebe u prostoru najbolje prepoznaju oni koji aktivno žive i rade na području djelovanja LAG-a Sjeverozapad. Stoga, kako bismo izradili što kvalitetniji dokument te u njega ugradili sve Vaše ideje, potrebe te sve ono što smatrate da bi pomoglo razvoju poljoprivrede na području našeg LAG-a, bitno je da se u što većem broju uključite u izradu Strategije. Kroz veću uključenost svih dionika u izradu Strategije, dobit ćemo više ideja te realnu sliku stanja i potreba područja u kojem živimo. Pozivam poljoprivrednike, predstavnike OPG-ova, poljoprivredne proizvođače te sve zainteresirane da dođu i da se uključe u izradu Lokalne razvojne strategije Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad 2014.-2020. – naglasio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, predsjednik LAG-a Sjeverozapad.

Skip to content