Nove prilike iz novog financijskog okvira

Predstavnici Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad sudjelovali su u radu dvodnevne konferencije – Dani regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, koja je 1. i 2. prosinca održana u Opatiji.

Konferenciju je u opatijskom hotelu Kvarner otvorio predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je posebno naglasio kako se ovaj skup o regionalnom razvoju i fondovima Europske unije održava u godini koju su obilježili veliki projekti financirani sredstvima Europske unije, od kojih je najveći bio Pelješki most.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak na otvaranju konferencije Dani regionalnoga razvoja i EU fondova istaknula je kako je Hrvatska iskoristila 80 posto sredstava iz programskog razdoblja 2014. – 2020. te da u novo programsko razdoblje naša zemlja ulazi znatno spremnija pa valja očekivati još veću apsorpciju te bolju pripremljenost projekata.

Na konferenciji je premijer Andrej Plenković uručio i nagrade za najbolji EU grad u našoj zemlji, a najprestižniju nagradu, onu u kategoriji za najbolji veliki grad u kvaliteti života, osvojio je Grad Varaždin, član LAG-a Sjeverozapad. Nagradu je preuzeo varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj.

Na radionicama koje su održane u sklopu konferencije u Opatiji predstavljene su nove prilike iz Višegodišnjeg financijskog okvira 2021.-2027., te programi „Konkurentnost i kohezija 2021.-2027.“, „Integrirani teritorijalni program 2021.-2027.“ i „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.“

-Pred nama je novo programsko razdoblje, stoga je program ove konferencije bio vrlo koristan i za predstavnike lokalnih akcijskih grupa, pred kojima je definiranje strateških dokumenata za novo programsko razdoblje. Na konferenciji u Opatiji predstavljene su nove mogućnosti i prilike na području ruralnog razvoja u novom financijskom okviru – naglasio je Mario Željezić, voditelj LAG-a Sjeverozapad.

Konferenciju je organiziralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Podijeli objavu

Najnovije vijesti
Skip to content