LAG Sjeverozapad na Špancirfestu

Svoje članice i njihove potencijale Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad predstavlja na ovogodišnjem Špancirfestu. Sredstvima koja je LAG Sjeverozapad dobio iz IPARD programa za sufinanciranje svog rada, a riječ je o ukupno 900 tisuća kuna, LAG je, između ostalog, iznajmio izložbeni prostor na ovogodišnjem Špancirfestu koji za predstavljanje svojih potencijala koriste njegove članice.

Riječ je o dva grada i devet općina – gradovima Lepoglavi i Ivancu te općinama Bednja, Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Vinica i Vidovec, koji su prepoznali i objedinili svoje potencijale te zajedničkim djelovanjem kroz Lokalnu akcijsku grupu Sjeverozapad nastoje te potencijale iskoristiti za vlastiti razvoj.

LAG Sjeverozapad na spancirfestu 2
– Sve članice LAG-a Sjeverozapad svjesne su potencijala koje imaju. Posebice onih u poljoprivredi, turizmu i gospodarstvu. Također su svjesne da te potencijale najbolje mogu iskoristiti zajedničkim djelovanjem što se već i potvrđuje budući da su dosadašnji projekti LAG-a Sjeverozapad visoko ocjenjeni na svim natječajima na kojima se ostvaruju potpore za realizaciju aktivnosti kojima LAG pridonosi razvoju svojih članica. Potvrda tome je i činjenica da je LAG Sjeverozapad jedini LAG u Hrvatskoj koji je nedavno za svoj projekt “Strategija poboljšanja energetske učinkovitosti javne rasvjete na području LAG-a Sjeverozapad” dobio sredstva iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – istaknuo je predsjednik LAG-a Sjeverozapad, lepoglavski gradonačelnik i saborski zastupnik Marijan Škvarić posjetivši izložbeni prostor LAG-a Sjeverozapad na ovogodišnjem Špancirfestu.

LAG Sjeverozapad na spancirfestu 3

Skip to content