Kotlovina je gastronomska tradicija koju treba čuvati

Ekipa Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad osvojila je prvo mjesto na subotnjem natjecanju u pripremi kotlovine – Pri klijeti, koja je održana na ovogodišnjim Lepoglavskim danima.

Članovi pobjedničkog tima – Emil Tkalec i Mario Željezić, pripremili su po sudu tročlanog stručnog povjerenstva na čelu s našim vrsnim kuharom Damirom Crlenim, najbolju kotlovinu u konkurenciji 21 ekipe koje su sudjelovale na već 6. natjecanju u pripremi ovoga tradicionalnog jela.

-Konkurencija je bila oštra, jer su se natjecali pravi meštri od kotlovine, koji redovno spremaju to jelo i znaju sve tajne izvrsne kotlovine. Mi smo si možda dali nešto više truda, pripremili smo dobar temeljac, koristili smo svježe, domaće namirnice, u kotlovinu smo dodali i malo gljiva i očito smo uspjeli pripremiti kotlovinu koja se najviše dojmila stručnog povjerenstva – rekao je Mario Željezić, voditelj LAG-a Sjeverozapad.

Na pobjedi je ekipi LAG-a čestitao i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.

-Čestitam pobjedničkoj ekipi, stvarno su pripremili izvrsnu kotlovinu. Veseli me i ovogodišnji odaziv ekipa koje su se natjecale u pripremi ovoga jela. Kotlovina je dio naše bogate gastronomske tradicije koju želimo sačuvati i predstaviti na ovoj manifestaciji koju redovno organiziramo u sklopu Lepoglavskih dana – naglasio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Drugo mjesto na subotnjem natjecanju Pri klijeti osvojila je ekipa Gljivarskog društva Ivanec, a treće ekipa Udruge ljubitelja malih životinja iz Lepoglave. Pobjedničkoj ekipi pripala je i vrijedna nagrada – kotao za pripremu kotlovine.

Najnovije vijesti
Skip to content