Dogovorena suradnja s LAG-om Izvor

Na sastanku koji je u četvrtak, 30. svibnja, održan u lepoglavskom Domu kulture dogovorena je suradnja Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad s LAG-om Izvor, lokalnom akcijskom grupom koja pokriva osam gradova i općina u istočnom dijelu Varaždinske županije.
Na sastanku predstavnika LAG-a Sjeverozapad i Izvor razmatrane su zajedničke aktivnosti vezane uz promociju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na području ove dvije lokalne akcijske grupe te zajednički plasman njihovih poljoprivrednih proizvoda.

Tijekom provedbe ovoga zajedničkoga projekta planira se urediti zelene tržnice na području Varaždinske županije na kojima će se nuditi lokalni poljoprivredni proizvodi, a uz to planira se postavljanje i zajedničkog web portala na kojem će kupci moći naručiti ponuđene poljoprivredne proizvode uzgojene na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima s područja dva LAG-a. U sklopu projekta bit će pripremljen i katalog proizvođača i njihovih proizvoda i usluga s područja LAG-ova Sjeverozapad i Izvor.


Procijenjena vrijednost ovoga projekta je oko pola milijuna kuna, a njegova provedba planira se u posljednjem kvartalu ove godine.
Predstavnici LAG-ova Sjeverozapad i Izvor tom su prigodom istaknuli kako će se kroz ove projektne aktivnosti poticati proizvodnja domaćih, ekološki uzgojenih poljoprivrednih proizvoda te unaprijediti i olakšati plasman domaćih proizvoda naših poljoprivrednih proizvođača, te poticati svijest o važnosti lokalne proizvodnje ali i konzumacije zdrave hrane.
Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad i Izvor pozivaju sva zainteresirana obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja ova dva LAG-a da im se jave na adresu elektronske pošte – [email protected]., kako bi već sada započeli implementaciju ovoga projekta.

Skip to content