Završena rekonstrukcija velikog nogometnog igrališta u Lepoglavi

– Rekonstrukcija nogometnog igrališta u Lepoglavi još je jedan uspješno provedeni projekt na području Grada Lepoglave koji zorno pokazuje kako prepoznajemo potrebe naših građana. Lepoglava je grad s dugom i bogatom sportskom tradicijom, s ponosom nosimo titulu prvog Europskog grada sporta u našoj zemlji i već godinama kontinuirano ulažemo u razvoj sportske infrastrukture na cijelom području Grada, kako bismo svim našim građanima osigurali primjerene uvjete za bavljenje sportom i rekreaciju. Projekte koje provodimo financiramo uz potporu Europske unije, kao što je to bio slučaj i ovoga puta – istaknuo je Marijan Škvarić, gradonačelnik Lepoglave, predstavljajući projekt rekonstrukcije nogometnog igrališta u Lepoglavi, koji je vrijedan više od pola milijuna kuna.

Polovicu tih sredstava, 252 tisuće kuna, Grad Lepoglava je osigurao na natječaju koji je lani raspisala Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad za Tip operacije 7.4. – Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

-Grad Lepoglava je prošle godine na natječaj LAG-a Sjeverozapad prijavio projekt rekonstrukcije velikog nogometnog igrališta u Lepoglavi, koji obuhvaća zamjenu trave na igralištu i uređenje nogometnog terena koje će koristiti i naša ženska nogometna ekipa koja se natječe u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi, najvišoj razini natjecanja u ženskom klupskom nogometu u Hrvatskoj, na što smo izuzetno ponosni – naglasio je gradonačelnik Marijan Škvarić, te dodao kako je s uređenjem travnjaka na nogometnom igralištu napravljen novi, važan korak u cjelovitom uređenju sportskog centra u Lepoglavi, koji bi vremenom trebao prerasti u nogometni kamp, koji će biti na raspolaganju i drugim nogometnim ekipama, ali i svim građanima Lepoglave.

Izvrsni uvjeti za daljnji razvoj sporta

Zahvaljujući ovom ulaganju sportska Lepoglava dobila je primjerene uvjete za daljnji razvoj sporta na svom području.

– U nogometno igralište u Lepoglavi godinama nije ulagano, pa je ono bilo u vrlo slabom stanju, trava je bila loša a teren neravan. Prigoda da obnovimo teren uz podršku Grada Lepoglave pružila nam se zahvaljujući natječaju Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad. Iako se rekonstrukcija malo odužila, ovih smo dana stigli do završne faze uređenja igrališta. Zbog radova na igralištu naša je ženska ekipa jesenski dio sezone morala igrati na gostujućim terenima, no sada imamo odličan teren i doista primjerene uvjete za trening i natjecanja, ali i za rad s našim mladim selekcijama. Naš ženski nogometni klub u selekciji ima sedamdesetak djevojčica, a na ovom će igralištu trenirati i stotinjak dječaka svih uzrasta. Ponovo želim istaknuti kako bez ulaganja u sportsku infrastrukturu nema ozbiljnog razvoja sporta. Danas je djecu sve teže pridobiti da se počnu ozbiljnije baviti sportom, pa nam je ovaj novouređeni teren izuzetno važan jer će i oni sada imati sjajne uvjete za bavljenje sportom – rekao je Tonko Županić, predsjednik Ženskog nogometnog kluba Lepoglava i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave.

Važna podrška LAG-a Sjeverozapad

Gradonačelnik Lepoglave i ovom je prigodom posebno istaknuo kako bi ovakva ulaganja u malu društvenu infrastrukturu bila teško ostvariva bez sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

-Grad Lepoglava je sredstva za Tip operacije 7.4.1. dobio s nacionalne razine za rekonstrukciju dječjeg vrtića u Lepoglavi, a sada smo, zahvaljujući LAG-u Sjeverozapad, uredili i nogometno igralište. Ovakva ulaganja ne bismo mogli ostvariti iz našeg proračuna, kao što to ne bi moglo ni ostalih 13 jedinica lokalne samouprave s područja naše lokalne akcijske grupe. Kao predsjednik LAG-a Sjeverozapad zahvaljujem voditelju i tajniku LAG-a Sjeverozapad koji su uspješno odradili pripremu i provedbu natječaja za ovaj tip operacije iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske i svima koji su doprinijeli da odradimo i ovaj lijepi i uspješni projekt – poručio je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Skip to content