Uređeno igralište NK Rudar 47 u Donjem Ladanju

Projekt ulaganja u malu društvenu infrastrukturu završen je i u Općini Maruševec, koja je 252 tisuće kuna bespovratnih sredstava dobivenih na natječaju Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad za Tip operacije 7.4. – Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, uložila u uređenje nogometnog igrališta Nogometnog kluba Rudar 47 u Donjem Ladanju.

-Nogometni klub Rudar 47 izgubio je licencu za igru u 2. Županijskoj nogometnoj ligi, jer njihov nogometni teren nije zadovoljio uvjete potrebne za taj rang natjecanja. Stoga smo, nakon provedenog natječaja, odlučili bespovratna sredstva LAG-a Sjeverozapad u maksimalnom iznosu uložiti u poboljšanje uvjeta na nogometnom igralištu u Donjem Ladanju. Tim smo sredstvima postavili ogradu oko cijelog sportskog centra u Ladanju, uredili smo ogradu oko nogometnog igrališta i uredili travnjak na nogometnom terenu. Radove je u osam mjeseci završila tvrtka Hortikultura iz Donjeg Ladanja – istaknuo je Damir Šprem, načelnik Općine Maruševec.

Ulaganje koje ne opterećuje općinski proračun

Sredstvima dobivenim iz Programa ruralnog razvoja ova je općina značajno poboljšala kvalitetu infrastrukture na ovom sportskom centru, pa će i za nastavak radova na cjelovitom uređenju sportskog centra u Donjem Ladanju Općina Maruševec nastojati osigurati potrebna sredstva iz izvora koji neće opterećivati općinski proračun.

-U planu je i uređenje svlačionica kroz energetsku obnovu na natječaju Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, koji bi trebao biti raspisan ovoga proljeća. Na taj bi način u cijelosti završili projekt uređenja sportskog centra ovoga nogometnog kluba, koji će tako dobiti izvrsne uvjete za treninge i natjecanja – rekao je načelnik Općine Maruševec.

U ovoj općini ističu kako su im sredstva koja su dobili na natječaju Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad bila od velike pomoći u provedbi projekta uređenja sportskog centra u Donjem Ladanju.

Odlična suradnja s LAG-om Sjeverozapad

-Svaka kuna koju dobijemo iz drugih izvora nam je itekako dobrodošla, jer toliki broj projekata vezanih uz uređenje komunalne i društvene infrastrukturene bismo mogli realizirati iz našeg izvornog proračuna. U protekle dvije i pol godine ulažemo veliki trud u privlačenje novaca iz vanjskih izvora što nam se pokazalo uspješnim, a to nam je cilj i za budućnost. Naime, u narednih nekoliko godina planiramo primjerice, urediti i Kulturni centar u Maruševcu. Glavni projekt, vrijedan 260 tisuća kuna, već imamo, stoga se nadamo da ćemo ovu investiciju, čija je ukupna vrijednost 12 milijuna kuna, uspjeti realizirati upravo zahvaljujući sredstvima iz Programa ruralnog razvoja te drugih izvora – najavio je Mario Klapša, zamjenik načelnika Općine Maruševec, koji je posebno istaknuo i pohvalio odličnu suradnju ove općine s Lokalnom akcijskom grupom Sjeverozapad.

Skip to content