Nekada trošan objekt uređen od poda do krova

Bespovratna sredstva dobivena na natječaju Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad za Tip operacije 7.4. – Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, Grad Ivanec je uložio u cjelovitu rekonstrukciju i energetsku obnovu društvenog doma u Jerovcu.

Zahvaljujući potpori od 252 tisuće kuna, koje je za ulaganja u takozvanu malu društvenu infrastrukturu na svom području osigurala Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad, Grad Ivanec je u cijelosti obnovio i opremio društveni dom u Jerovcu.

-Društveni dom u ovom naselju bio je već prilično trošan i nije zadovoljavao potrebe mještana Jerovca, stoga smo se odlučili za njegovu cjelovitu rekonstrukciju, ali i za energetsku obnovu objekta. Izgrađeno je novo krovište, postavljena je termofasada, sanirana je vlaga, uređeni su podovi, postavljene su nove instalacije i stolarija, uvedeno je i plinsko grijanje, a obavljen je i niz drugih pratećih radova koji građanima omogućuju ugodan boravak u novim društvenim prostorima. Možemo reći kako je ovaj, nekada trošan objekt, rekonstruiran od poda do krova – istaknuo je Milorad Batinić, gradonačelnik Grada Ivanca.

Radovi vrijedni 396 tisuća kuna

Temeljem provedenog postupka javne nabave Grad Ivanec je izvođenje radova na ovom objektu povjerio tvrtki ISF iz Ivanca, koja je u prvoj polovici prošle godine završila njegovu rekonstrukciju, tijekom koje su izvedeni građevinski i građevinsko – obrtnički radovi, koji su uključili zidarske, gipskartonske i keramičarske radove te radove na vodovodnim, plinskim i električnim instalacijama. Tijekom rekonstrukcije objekta sagrađen je novi krov, ožbukani su unutarnji prostori, uređeni podovi, postavljena je nova stolarija, a objekt je priključen na vodovodnu i električnu mrežu.

Ukupna vrijednost radova izvedenih temeljem ovoga europskoga projekta iznosi više od 396 tisuća i 235 kuna, od čega procijenjena vrijednost potpore iz EU poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, koju je Grad Ivanec dobio na natječaju LAG-a Sjeverozapad, iznosi 252 tisuće kuna ili maksimalno 90 posto.Tomu treba dodati i troškove stručnog nadzora te rashode koji su bili nužni za stavljanje građevine u funkciju, a nisu bili obuhvaćeni EU projektom, u ukupnom iznosu od 85 tisuća i 735 kuna.

-Pozivam mještane Jerovca da što više koriste mogućnosti koje im pruža obnovljeni, lijepo uređeni i opremljeni društveni dom, kako za manja društvena i obiteljska okupljanja i druženje mladih, tako i za sastanke mjesnog odbora, održavanje izbora i druge aktivnosti. Uređenjem ovog društvenog doma dobili smo primjeren prostor za niz društvenih aktivnosti na području ovog mjesnog odbora, kakvi su i edukacije te tribine, ali i kulturne manifestacije te programi za djecu i mlade – naglasio je gradonačelnik Ivanca.

Veći društveni standard

Zadovoljstvo što je uređen društveni dom u njihovom naselju istaknuli su i mještani Jerovca, pa je Tomica Petak, predsjednik Mjesnog odbora Jerovec Gornji, zahvalio na realizaciji ovoga projekta koji značajno doprinosi boljem društvenom standardu i kvaliteti života u ovom naselju.

 

Govoreći o važnosti ulaganja u ovakve objekte male društvene infrastrukture gradonačelnik Milorad Batinić posebno je istaknuo podršku iz Programa ruralnoga razvoja Republike Hrvatske, a suradnju Grada Ivanca s Lokalnom akcijskom grupom – Sjeverozapad ocijenio je odličnom, što je potvrdio i projekt rekonstrukcije društvenog doma u Jerovcu,koji je sufinanciran sredstvima ove lokalne akcijske grupe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skip to content