Pripreme za provedbu Mjere 19 u prijelaznom razdoblju

Ministarstvo poljoprivrede (Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju) i Nacionalna ruralna mreža, u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, organizirali su u Zagrebu, 13. srpnja, radionicu na kojoj su predstavnicima lokalnih akcijskih grupa predstavili i pripreme za provedbu Mjere 19 u prijelaznom razdoblju.

Radionicu je otvorio Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, a potom su predstavnici Ministarstva poljoprivrede prezentirali stanje provedbe Mjere 19, pripreme za provedbu M19 u prijelaznom razdoblju te planove za provedbu LEADER/CLLD-a u novom programskom razdoblju. Predstavnike 40 lokalnih akcijskih grupa iz naše zemlje, među kojima su bili i predstavnici Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, na radionici su zaposlenici Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju upoznali s najčešćim pogreškama u provedbi LAG natječaja. Predstavnici Ministarstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije su sudionike preko video veze prezentirali način provedbe Mjere 19 u Republici Sloveniji te planove za prijelazno i novo programsko razdoblje.

-Ovo je bila još jedna vrlo korisna radionica za predstavnike lokalnih akcijskih grupa. Dužnosnici Ministarstva poljoprivrede na skupu su između ostaloga, potvrdili da će potpisivanje aneksa ugovora za dodatna sredstva koja su dodijeljena i našem LAG-u biti organizirano u rujnu, nakon čega će uslijediti i raspis novog natječaja LAG-a Sjeverozapad za Tip operacije 6.3. – istaknuo je mr. sc. Emil Tkalec, LEADER menadžer i tajnik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Skip to content