Prijaviteljima predstavljena natječajna dokumentacija

Nakon što je 15. listopada Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad raspisala natječaj za Tip operacije 7.4. – Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, u utorak, 23. listopada, u Domu kulture u Lepoglavi, održana je i prva radionica za potencijalne prijavitelje na ovaj natječaj LAG-a.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom natječaju LAG-a Sjeverozapad iznosi 3 milijuna i 528 tisuća kuna, a visina potpore po nositelju projekta je najviše 252 tisuće kuna.

-Natječaj je namijenjen jedinicama lokalne samouprave s područja našeg LAG-a, za sufinanciranje njihovih projekata vezanih uz izgradnju i uređenje male društvene infrastrukture. Općine i gradovi same su odabrale projekte koje će prijaviti na ovaj natječaj, prije svega one koje mogu teže prijaviti na neke druge izvore financiranja. Riječ je uglavnom o projektima uređenja i opremanja sportskih objekata, dječjih igrališta, groblja i grobnih kuća – istaknuo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Na radionici je predstavnicima jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad, ali i arhitektima i urbanistima, detaljno predstavljena natječajna dokumentacija te neke posebnosti prijave na natječaj za Tip operacije 7.4.

Jedinice lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad prijave projekata za Tip operacije 7.4. mogu podnijeti od 29. listopada do 3. prosinca ove godine.

Skip to content