Potpisan sporazum vrijedan 9,5 milijuna kuna

Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad potpisala je s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Sporazum o suradnji u izvršavanju delegiranih administrativnih provjera. Ovaj sporazum predstavlja jedan od preduvjeta za raspisivanje natječaja za financiranje projekata s područja LAG-a.

Temeljem Ugovora o dodjeli sredstava LAG Sjeverozapad ostvario je pravo na gotovo 9,5 milijuna kuna za provođenje Lokalne razvojne strategije, odnosno za raspisivanje natječaja i financiranje projekata za stanovnike s područja LAG-a.

Tijekom 2018. godine Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad planira raspisati natječaj namijenjen malim poljoprivrednicima te jedinicama lokalne samouprave, općinama i gradovima s područja LAG-a.

Malim poljoprivrednicima namijenjena je Mjera 6.3., koja bi trebala biti raspisana početkom ove godine, a prijavitelji mogu ostvariti pravo na sufinanciranje projekata vezanih za poljoprivrednu proizvodnju u iznosu od 15 tisuća eura, uz intenzitet potpore od 100 posto. Nakon provedbe tog natječaja raspisat ćemo i Mjeru 7.4., koja je namijenjena općinama i gradovima s područja LAG-a. Općine i gradovi moći će kroz ovaj natječaj financirati projekte koji se odnose na ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, što uključuje slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Iznos potpore za ove projekte je do 30 tisuća eura, a intenzitet potpore iznosi 85 posto – istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.

Skip to content