Počele prijave na natječaj za tip operacije 6.3.

Nakon što je u srijedu, 4. travnja, u županijskoj palači održana posljednja u nizu radionica Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad, na kojima je detaljno predstavljena operacija 6.3. Programa ruralnog razvoja, od četvrtka, 5. travnja, zainteresirani prijavitelji svoje projekte mogu prijaviti na ovaj natječaj i dobiti bespovratna sredstva u iznosu od 115 tisuća kuna.

Na radionici u Varaždinu predstavljen je natječaj za tip operacije 6.3., koji je namijenjen malim obiteljskim gospodarstvima ekonomske veličine od 2.000 do 7.999 eura, koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, uvjeti natječaja te kriteriji za odabir projekata.

– Za provedbu ovog natječaja LAG planira našim malim poljoprivrednim proizvođačima dodijeliti bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 2 milijuna 559 tisuća i 900 kuna, što je višestruko više od subvencija koje je za poticanje poljoprivredne proizvodnje primjerice, namijenila Varaždinska županija. Pozivam naše poljoprivredne proizvođače da iskoriste ova sredstva namijenjena za modernizaciju i unapređenje procesa rada i poslovanja, odnosno za povećanje proizvodnih kapaciteta na njihovim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima – istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Prijave za ovaj natječaj LAG Sjeverozapad će primati od 5. travnja do 7. svibnja, a prijavitelji svoju prijavu moraju dostaviti u zatvorenoj omotnici isključivo preporučenom poštom na adresu: LAG Sjeverozapad, Hrvatskih pavlina 7, 42250 Lepoglava.


– Sredstvima namijenjenim za provedbu tipa operacije 6.3. LAG će financirati ukupno 23 projekta s područja našeg LAG-a. Danas smo potencijalnim prijaviteljima posebno predstavili kriterije natječaja, način prijave na natječaj te sustav bodovanja projekata. Napominjem da su uvjeti ovog natječaja, za razliku od natječaja za ovaj tip operacije na nacionalnoj razini, nešto blaži, posebno za nezaposlene. Stoga očekujemo da ćemo imati dobar odaziv prijavitelja koji svoje projekte mogu prijaviti na natječaj sve do 7. svibnja – naglasio je Emil Tkalec, tajnik LAG-a Sjeverozapad.

Više informacija o natječaju zainteresirani poljoprivredni proizvođači mogu pronaći na mrežnoj stranici Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad odnosno OVDJE!

Skip to content