Partnerski odbor za gospodarstvo LAG-a Sjeverozapad održao radionicu za gospodarstvenike

 

Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad (LAG Sjeverozapad), koja s ciljem zajedničkog razvoja objedinjava 9 općina i 2 grada s područja Varaždinske županije,  intenzivira aktivnosti nužne za izradu vlastite Strategije razvoja, dokumenta nužnog za dobivanje mogućnosti  crpljenja sredstava iz IPARD predpristupnog programa Europske unije u 2012. godini.

Kako bi se zadovoljile smjernice LEADER pristupa, na kojem LAG počiva, a koji je s ciljem razvoja ruralnih područja pokrenut od strane Europske unije, osnovani su partnerski odbori za gospodarstvo, jedinice lokalne samouprave i civilno društvo kroz koje će se lokalna zajednica uključiti u kreiranje politike razvoja LAG-a. Partnerski odbori sastajat će se na radionicama na kojima će se definirati projektni prijedlozi koji će uči u bazu projekata nužnih za izradu Strategije razvoja LAG-a.

Prva radionica u Ivancu

Prva u nizu radionica održana je jučer (13. rujna) u Ivancu i to za gospodarstvenike s područja gradova Ivanca i Lepoglave te općina Bednje, Klenovnika i Donje Voće. Nazočni gospodarstvenici, njih 11, upoznati su tom prilikom s djelovanjem LAG-a te su ispunili upitnike u kojima su opisali svoje projektne ideje.

– Nužno je da projekti koji će se kandidirati za dobivanje sredstva iz Europske unije budu uključeni u Strategiju razvoja LAG-a. Zato i želimo prikupiti što više projektnih ideja kako bi njima prilagodili Strategiju razvoja i omogućili da u 2012. godini budu realizirane uz pomoć sredstava Europske unije. Važno je istaknuti da su sve pojedine projektne ideje koje se navode u upitniku tajna i nisu dostupne javnosti. – pojasnio je Dejan Bjelivuk, stručni suradnik za gospodarstvo Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.

Osim kroz partnerske odbore, gospodarstvenici, predstavnici civilnog društva i jedinice lokalne samouprave svoje će ideje moći poslati i putem elektroničke pošte. Naime, od petka će se na službenim internetskim stranicama LAG-a Sjeverozapad (www.lagsz.hr) moći ispuniti istovjetni upitnik koji se ispunjava i na partnerskim odborima.

Skip to content