Novi projekti suradnje LAG-ova

U Medulinu je od 20. do 22. ožujka organizirana radionica za lokalne akcijske grupe na kojoj je predstavljen novi natječaj za projekte suradnje LAG-ova u okviru Tipa operacije 19.3.2. – Provedba aktivnosti projekta suradnje.

Dvodnevnu radionicu u Medulinu organizirali su Ministarstvo poljoprivrede i Nacionalna ruralna mreža, u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske, Hrvatskom mrežom za ruralni razvoj, Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i LAG-om Južna Istra.

Predstavnici lokalnih akcijskih grupa na radionici su raspravljali o provedbi Mjere 19 unutar Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., zatim o provedbi priprema za izradu trećeg natječaja za tip operacije 19.3.2. „Provedba aktivnosti projekta suradnje“, o načinu provedbe intervencije LEADER u razdoblju 2023. – 2027., te o pripremama za izradu lokalnih razvojnih strategija lokalnih akcijskih grupa za razdoblje od 2023. do 2027.

-Radionica u Medulinu je bila vrlo intenzivna i korisna, jer su u samo dva dana obrađene važne teme vezane uz aktivnosti LAG-ova, posebice na području daljnje suradnje između lokalnih akcijskih grupa te u pripremi izrade lokalnih razvojnih strategija u novom programskom razdoblju. Na radionici je prihvaćena većina prijedloga LAG-ova kako bi se pojednostavile procedure te ubrzao proces privlačenja sredstava Europske unije u novom programskom razdoblju od 2023. do 2027. godine – istaknuo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

U sklopu radionice organiziran je i terenski obilazak projekta na području LAG-a Južna Istra, koji su sufinancirani sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Skip to content