LAG Sjeverozapad na studijskom putovanju u Austriji

Proteklog vikenda članovi  LAG-a Sjeverozapad bili su na studijskom putovanju u Austriji. Putovanje je bilo organizirano u dva dana, tijekom kojih smo posjetili regije Burgenland i Vulkanland gdje su nas ugostila dva LAG-a, LAG Südburgenland plus i LAG Steirisches Vulkanland.
Kroz predstavljanje LAG-ova upoznali su nas sa dvadesetgodišnjim iskustvom provođenja LEADER-a te smo iz prve ruke mogli vidjeti na koji način oni funkcioniraju. Također su nam predstavili projekte koji su realizirani preko njihovih LAG-ova.

LAG Sjeverozapad posjetio Austriju 1

Posjetili smo i niz projekata proizišlih iz aktivizma pojedinaca koji su dobru ideju, kroz umrežavanje s partnerima u udruženja ili zadruge podigli na višu razinu te dosegli nivo profitabilnosti. Također su nam pokazali da marketing i dobra priča čini čuda kao i zajedništvo kroz koje se predstavljaju na tržištu.
Još uvijek smo prepuni dojmova od svega što smo vidjeli u Austriji i svi želimo čim prije doseći njihov nivo, ali moramo biti svjesni da oni već 20 godina provode LEADER te grade svoje LAG-ove, provode projekte i razvijaju svoja područja preko LAG-ova. Naši LAG-ovi funkcioniraju tek godinu dana i mi smo tek u začecima svega ovoga.

LAG Sjeverozapad posjetio Austriju 3
– Sve u svemu, putovanje je bilo vrlo poučno, vidjeli smo kako se s dobrom idejom, kroz zajedništvo i kroz dobar marketing može puno učiniti za svoj kraj i regiju – istaknuli su članovi LAG-a.

Skip to content