Sve su jedinice lokalne samouprave dostavile kvalitetne projekte

Nakon što je sredinom listopada Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad raspisala natječaj za za Tip operacije 7.4. – Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, svih 14 jedinica lokalne samouprave s područja ovoga LAG-a dostavilo je svoje projektne prijedloge.

– Zaprimili smo 14 vrlo kvalitetnih projekata koji se odnose na takozvanu malu komunalnu infrastrukturu, čija ukupna vrijednost ne prelazi 100 tisuća eura. Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom natječaju LAG-a Sjeverozapad iznosi 3 milijuna i 528 tisuća kuna, a visina potpore po nositelju projekta je najviše 252 tisuće kuna. Dakle, nakon što bude završena evaluacija njihovih projektnih prijedloga, svaka će jedinica lokalne samouprave dobiti sredstva s kojima će sigurno poboljšati društveni i komunalni standard na svom području. Riječ je uglavnom o projektima koji se odnose na komunalno opremanje, izgradnju i uređenje sportskih i dječjih igrališta, uređenje groblja, društvenih domova i drugih javnih objekata. Posebno želim istaknuti kako će zahvaljujući ovom tipu operacije iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske jedinice lokalne samouprave uspjeti riješiti dio komunalnih problema, koje inače ne bi mogle, stoga što za tu namjenu ne mogu dobiti sredstva primjerice, iz fondova Europske unije, niti pak iz drugih izvora, a ponajmanje iz svojih izvornih proračuna – istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

On je pritom posebno zahvalio načelnicima i gradonačelnicima, ali i svim članovima LAG-a Sjeverozapad, koji volonterski rade u ovoj lokalnoj akcijskoj grupi, jednoj od najuspješnijih u Republici Hrvatskoj.

– U Lokalnoj akcijskoj grupi ne vodimo se političkim interesima, i jedni druge ne doživljavamo kao konkurente, već se isključivo vodimo jednim ciljem, da na području našega LAG-a, kroz Program ruralnog razvoja, potičemo i podržavamo kvalitetne projekte za unapređenje poljoprivrede, ali i komunalnog i društvenog standarda, te da na taj način osiguramo održivi razvoj na ovom području – naglasio je predsjednik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

 

Skip to content