Jedinicama lokalne samouprave više od 20 milijuna kuna

Jedinicama lokalne samouprave s područja Varaždinske županije bit će dodijeljeno 20 milijuna 603 tisuće i 960 kuna za projekte izgradnje i obnove lokalnih cesta, kolnika, oborinske odvodnje, javne rasvjete i prometne signalizacije.

Ova sredstva bit će dodijeljena jedinicama lokalne samouprave kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske, odnosno mjeru 7.2.2. – Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta, a ugovore je s predstavnicima jedinica lokalne samouprave, u četvrtak, 8. veljače, u Zagrebu, potpisala ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić. Intenzitet javne potpore po projektu iznosi do 100 posto ukupnih prihvatljivih troškova.

Potporu za projekte izgradnje i obnove lokalnih cesta te druga prihvatljiva ulaganja u razvoj komunalne infrastrukture dobit će i jedinice lokalne samouprave s područja našeg LAG-a, općine Bednja, Beretinec, Cestica, Maruševec i Petrijanec te Grad Ivanec – istaknuo je Emil Tkalec, tajnik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, te naglasio kako će zahvaljujući ovim bespovratnim sredstvima iz Programa ruralnog razvoja općine i gradovi moći uspješnije sanirati i urediti lokalne ceste, čime će značajno unaprijediti kvalitetu komunalne infrastrukture na svom području te poboljšati život stanovnika u ruralnom prostoru.

Sredstva za projekte izgradnje i obnove lokalnih cesta kroz mjeru 7.2.2. primit će 212 jedinica lokalne samouprave, kojima će biti isplaćeno više od 647 milijuna kuna.

Čestitamo jedinicama lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad koje su bile uspješne na natječaju koji je raspisan u okviru mjere 7.2.2. Programa ruralnog razvoja te im želimo uspješnu provedbu projekata – rekao je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Skip to content