Domaće, zdravo i ukusno od naših OPG-ova

Na osmom Gospodarskom sajmu, koji će u petak i subotu, 20. i 21. svibnja biti organiziran na Kapucinskom trgu u Varaždinu, svoje će proizvode posjetiteljima predstaviti i poljoprivredni proizvođači s područja Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

-Članovima našega LAG-a te obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima s našeg područja i ove ćemo godine omogućiti da besplatno predstave svoje proizvode velikom broju posjetitelja koji se očekuju na Gospodarskom sajmu u Varaždinu. Na našem izložbenom prostoru na Kapucinskom trgu izlagat će obiteljska poljoprivredna gospodarstva, ali i udruge, koji će predstaviti svoje poljoprivredne proizvode te predmete tradicijskog rukotvorstva. Riječ je o proizvođačima koji će ponuditi proizvode vrhunske kvalitete, koji će, vjerujem, i ove godine privući veliku pozornost posjetitelja ove sajamske priredbe- istaknuo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Na izložbenom prostoru LAG-a Sjeverozapad na Kapucinskom trgu svoje će proizvode predstaviti – Udruga žena Preslica iz Sračinca, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Podbojec iz Maruševca, koje će na sajmu predstaviti svoje sireve, zatim Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Štefanec iz Selnika, koji će posjetiteljima ponuditi proizvode od bazge te Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Špoljar iz Čalinca, koji će na sajmu izložiti proizvode od kupina.

-Važna zadaća naše lokalne akcijske grupe je poticanje aktivnosti obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s našeg područja, a upravo su ovakve manifestacije, kakav je Gospodarski sajam u Varaždinu, izvrsna prigoda da velikom broju ljudi predstavimo njihove aktivnosti te da im ponudimo domaće, ukusne i zdrave proizvode vrhunske kvalitete. Ujedno je to prigoda da istaknemo značaj domaće proizvodnje te da i na taj način potaknemo proizvodnju na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na našem području – poručio je dipl. ing. Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Skip to content