Bespovratna sredstva za mlade i male poljoprivrednike

Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad u srijedu, 22. veljače, organizirala je u Vidovcu radionicu namijenjenu mladim i malim poljoprivrednicima, na kojoj su predstavljene mogućnosti financiranja projekata u poljoprivredi iz Programa ruralnog razvoja – Podmjera 6.1 i 6.3.
– Natječaji za ove podmjere su krenuli, sredstva namijenjena mladim, odnosno malim poljoprivrednicima su dostupna. Stoga smo potencijalnim korisnicima s područja Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad željeli što bolje predstaviti mogućnosti financiranja projekata u poljoprivredi iz Podmjera 6.1. i 6.3., kako bi iskorištenost sredstava bila što veća, ali i kako bi investicije u njihova poljoprivredna gospodarstva bile provedene upravo za one aktivnosti koje su im nužne za njihovu proizvodnju – istaknuo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, dodavši kako je već prva radionica pobudila veliko zanimanje poljoprivrednih proizvođača s područja LAG-a Sjeverozapad.

lag vidove 2-r

O podmjeri 6.1. govorile su djelatnice Agencije za razvoj Varaždinske županije, koje su tom prigodom posebno istaknule kako je cilj ove mjere pomoći mladim poljoprivrednicima u zapošljavanju na poljoprivrednom gospodarstvu te u održivom razvoju poljoprivrednih gospodarstava. Ova podmjera namijenjena je mladim poljoprivrednicima, do 40 godina starosti, koji za ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju mogu dobiti potporu u iznosu do 50.000 eura.
Prilikom predstavljanja podmjere 6.3., koja je namijenjena malim poljoprivrednim proizvođačima, te kriterija odabira i praga prolaznosti na natječaju, posebno je istaknuto kako mali poljoprivrednici iz navedene mjere imaju mogućnost za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva, od ulaganja u nasade i matična stada, opremanja i uređenja objekata za poljoprivrednu proizvodnju do kupnje mehanizacije te dobiti bespovratna sredstva u iznosu do 15.000 eura.
Radionicu – Mogućnosti financiranja projekata u poljoprivredi iz Podmjera 6.1. i 6.3., Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad večeras, s početkom u 17 sati i 30 minuta, organizirat će i u Društvenom domu u Petrijancu, za poljoprivrednike iz zapadnog dijela LAG-a.

Skip to content