Postavljena montažna tribina na nogometnom igralištu

Projekt postavljanja montažnih tribina na nogometnom igralištu Nogometnog kluba Vinica, koji je Općina Vinica prijavila na natječaj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad za Tip operacije 7.4. – Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, pred samim je završetkom.

Montažne tribine na nogometnom igralištu u Vinici već su postavljene, pa ovoga proljeća predstoji tek završiti dio zemljanih radova, koje nije bilo moguće izvesti prošle jeseni zbog lošeg vremena.

-Ova je investicija vrijedna 450 tisuća kuna, od čega je Općina Vinica na natječaju LAG-a Sjeverozapad ostvarila potporu od 252 tisuće kuna. Iako je ovdje riječ o takozvanoj maloj društvenoj infrastrukturi, iznos od gotovo pola milijuna kuna, za našu općinu, čiji izvorni proračun iznosi 5 milijuna kuna, uopće nije malen. Na području Općine Vinica realiziraju se i veliki komunalni projekti, no, upravo su ovakvi projekti, koji direktno utječu na kvalitetu života naših ljudi, posebno važni za poboljšanja komunalnog standarda. Stoga smo na natječaj LAG-a odlučili prijaviti upravo ovaj, vezan uz sportsku infrastrukturu u našoj općini. Izgradnjom tribina željeli smo, posebice mladima, približiti sport, potaknuti ih na sportske aktivnosti i na taj način ih odvojiti od mobitela i računala koja su ih nažalost, gotovo potpuno okupirala – istaknuo je Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica i potpredsjednik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Svima isti iznos potpora

Načelnik ove općine posebno je naglasio da je na ovaj natječaj LAG-a Sjeverozapad svoje projekte prijavilo svih 14 jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a, koje su ukupni iznos potpora od 3 milijuna i 467 tisuća kuna za provedbu ovoga tipa operacija iz Programa ruralnog razvoja, raspodjelile ravnomjerno.

– Zadovoljan sam s provedbom ovoga natječaja, posebice stoga jer su prvi puta sve jedinice lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad za svoje projekte dobili isti iznos potpore. Složili smo se da je takva raspodjela sredstava za razvoj male komunalne infrastrukture najpravednija i najpoštenija, jer je tako svaka općina i grad dobila mogućnost za realizaciju projekta na svom području. Nitko nije bio zakinut i sve su jedinice lokalne samouprave dobile priliku da realiziraju projekt koji su prijavile na natječaj LAG-a – poručio je Marijan Kostanjevac.

Sportski centar u Vinici

Postavljanje montažnih tribina na nogometnom igralištu u Vinici, istaknuo je načelnik ove općine, tek je novi korak u uređenju ovoga sportskoga terena, koji bi s vremenom trebao postati i pravi – sportski centar.

-Planiramo nova ulaganja u sportsku infrastrukturu u našoj općini. Nadamo se da ćemo u novom programskom razdoblju Europske unije, uz podršku Hrvatskog nogometnog saveza i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, biti u mogućnosti na tom sportskom kompleksu u Vinici urediti atraktivni sportski centar s novim malonogometnim terenom s umjetnom travom, rukometnim i košarkaškim igralištem, te igralištem za odbojku, a željeli bismo ovdje urediti i teniski teren – najavio je nova ulaganja u sportsku infrastrukturu načelnik Općine Vinica.
Govoreći o ovim potporama Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad načelnik Marijan Kostanjevac posebno je istaknuo važnu ulogu LAG-ova u ruralnom razvoju na cijelom području LAG-a Sjeverozapad.

-Uz ovu potporu jedinicama lokalne samouprave, koja je bila svakako dobrodošla pomoć jedinicama lokalne samouprave da realiziraju neke od planiranih projekata koje bi teško ostvarili bez tih sredstava, svakako valja istaknuti i bespovratne potpore LAG-a za male poljoprivredne proizvođače, među kojima su bili i poljoprivrednici iz naše općine – pohvalio je rad Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Skip to content