Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 4℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 64%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Započeo ciklus radionica za pripremu projekata

Objavljeno:
Fotografija članka: Započeo ciklus radionica za pripremu projekata

 

Kako bi pripremili potencijalne korisnike za prijavu projekata na natječaje koji će biti otvoreni, Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad organizira radionice na kojima će biti predstavljeni njihovi detalji. U planu je održavanje radionica na čitavom području LAG-a, a prva je već održana u Lepoglavi.

Odlukom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Lokalnoj akcijskoj grupi Sjeverozapad u siječnju ove godine dodijeljeno je naime, 9.469.160 kuna javne potpore za provedbu Lokalne razvojne strategije.

Do sredstava putem natječaja

Sredstva će se putem natječaja, koje će raspisati upravo LAG Sjeverozapad, dodjeljivati za projekte obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a.

 

 

– Prvi natječaji bit će namijenjeni općinama i gradovima koji će moći prijavljivati projekte maksimalne vrijednosti do 100 tisuća eura te malim poljoprivrednicima s najvećim iznosom potpore od 15 tisuća eura – istaknuo je Emil Tkalec, tajnik LAG-a Sjeverozapad.

Nakon otvaranja natječaja, koji će imati pravila gotovo ista kao i natječaji za nacionalne fondove, pristigle će prijave ocjenjivati LAG Sjeverozapad te će predlagati Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju projekte koji će biti financirani.

 

 

– Grad Lepoglava intenzivno priprema dokumentaciju potrebnu za prijavu projekata na mjere koje će se otvoriti, a riječ je o društvenim i vatrogasnim domovima. Kada natječaji budu otvoreni mi ćemo biti spremni za prijavu – naglasio je Marijan Škvarić, gradonačelnik Lepoglave i predsjednik LAG-a Sjeverozapad.
On je tom prigodom istaknuo kako će LAG zatražiti dodatna sredstva ukoliko kroz natječaje budu potrošena sva sredstva namijenjena LAG-u Sjeverozapad.

 

– Vjerujem da smo sposobni iskoristiti sva ponuđena sredstva, no za to se valja i dobro pripremiti, u čemu će nam pomoći i ove radionice – rekao je predsjednik Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU