Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 3℃
Tlak zraka: ∼ 1012hPa
Relativna vlažnost: ∼ 77%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Zapaženo predstavljanje u Kraljevom vrtu

Objavljeno:
Fotografija članka: Zapaženo predstavljanje u Kraljevom vrtu

Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad, kao pridruženi partner u projektu Ecool-Tour, koji provodi LAG Međimurski doli i bregi, predstavila je svoje članove na Međunarodnom sajmu „Z domačega vrta“, koji je u petak, 19. listopada, organizirao LAG Međimurski doli i bregi, u suradnji s Muzejom Međimurja Čakovec, u prekrasnom ambijentu Kraljevog vrta u Čakovcu.

U vrtu najpoznatijeg međimurskog slikara Ladislava Kralja Međimurca, brojnim posjetiteljima ponuđeni su plodovi rada vrijednih međimurskih ruku – povrtlara, voćara i vinogradara, domaći medovi i pekmezi, začini i umaci,vina, sokovi, voćne rakije i craft piva, izvorni međimurski specijaliteti i domaće slastice, ali i brojni tradicijski predmeti, koji svjedoče o bogatoj kulturnoj baštini Međimurja, koju ovom priredbom LAG Međimurski doli i bregi nastoji očuvati i predstaviti je kao prepoznatljiv dio lokalnog identiteta.

Na sajmu „Z domačeg vrta“ svoje je proizvode predstavilo dvadesetak izlagača iz Međimurja, ali i iz Slovenije te Varaždinske županije, među kojima je bio i OPG Pocedulić Dario, odnedavni član Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad, koji je na ovoj međunarodnoj priredbi predstavio svoje proizvode od heljde, od heljdinog brašna te heljdine i prosene kaše, do jastuka raznih namjena punjenih heljdinim ljuskicama i tradicijskih igračaka.

-Sajam „Z domačega vrta“ organizirali smo u sklopu prekograničnog projekta – ECool Tour, zajedno s našim partnerima – Društvom za socijalnu vključenost Mozaik iz Murske Sobote, Združenjem Center alternativne in avtonomne produkcije iz Maribora i ACT Grupom iz Čakovca, te LAG-ovima Sjeverozapad i Izvor, koji su pridruženi partneri u projektu. Projekt Ecool Tour provodimo u sklopu programa prekogranične suradnje Interreg Slovenija – Hrvatska, kako bismo promicali održivi razvoj te poticali očuvanje, mobilizaciju i upravljanje prirodnim i kulturnim bogatstvima Međimurja – naglasila je Sanja Krištofić.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU