Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 3℃
Tlak zraka: ∼ 1012hPa
Relativna vlažnost: ∼ 77%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Za modernizaciju poljoprivredne proizvodnje više od stotinu prijavitelja

Objavljeno:
Fotografija članka: Za modernizaciju poljoprivredne proizvodnje više od stotinu prijavitelja

Na drugi natječaj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad za Tip operacije 6.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, koji je završen ovoga tjedna, stiglo je više od stotinu prijava malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji ovim bespovratnim sredstvima planiraju modernizirati i unaprijediti rad ili povećati proizvodne kapacitete na svojim OPG-ima.

LAG Sjeverozapad će ova bespovratna sredstva dodijeliti za 17 projekata malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koji će svaki dobiti nešto više od 111 tisuća kuna za ulaganja u unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

-Na ovaj, drugi natječaj našega LAG-a za Tip operacije 6.3. stiglo nam je više od stotinu prijava nositelja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja LAG-a Sjeverozapad, što je bitno više nego što smo očekivali. Broj prijavitelja pokazuje da su naši mali poljoprivredni proizvođači prepoznali našu lokalnu akcijsku grupu kao partnera uz čiju podršku mogu unaprijediti proizvodnju na svojim gospodarstvima, što je već pokazao i naš prvi natječaj za ovaj tip operacije iz Programa ruralnog razvoja, na kojem smo bespovratna sredstva dodijelili za 23 obiteljska poljoprivredna gospodarstva – naglasio je Emil Tkalec, LEADER menadžer u Lokalnoj akcijskoj grupi – Sjeverozapad.

Bespovratnim sredstvima mala obiteljska gospodarstva moći će kupiti domaće životinje, sadni materijal za višegodišnje nasade, ili poljoprivrednu mehanizaciju, financirati poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta, graditi ili opremiti objekte za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda, odnosno dobivena sredstva uložiti u stručno usavršavanje za poljoprivrednu proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda.

-S obzirom na bitno veći broj prijava od očekivanog, sve prijavitelje molimo za strpljenje, jer je sve prijave potrebno temeljito obraditi. No, svakako ćemo nastojati što prije objaviti inicijalnu rang listu, kako bi svi prijavitelji koji nisu prošli na našem natječaju mogli konkurirati i na nacionalnom natječaju za ovaj tip operacije, koji će uskoro biti raspisan – poručili su iz LAG-a Sjeverozapad.

 

 

 

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU