Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 4℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 62%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Uskoro novi natječaj LAG-a Sjeverozapad

Objavljeno:
Fotografija članka: Uskoro novi natječaj LAG-a Sjeverozapad

Nakon što je početkom lipnja Lokalnoj akcijskoj grupi – Sjeverozapad Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo dodatnih milijun i 996 tisuća kuna za potporu lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER, kao najuspješnijoj lokalnoj akcijskoj grupi u Republici Hrvatskoj u provedbi LAG natječaja, krajem kolovoza LAG je od Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju primio i potpisani aneks ugovora, temeljem kojeg će LAG Sjeverozapad započeti proces raspisa novog natječaja iz Programa ruralnog razvoja.

Nakon primitka ovog ugovora LAG Sjeverozapad će započeti proces izmjene Lokalne razvojne strategije, nakon čega će raspisati i novi natječaj za Tip operacije 6.3.

-Očekujemo da ćemo već krajem listopada raspisati natječaj LAG-a za Tip operacije 6.3., koja je namijenjena malim poljoprivrednim proizvođačima s područja našega LAG-a. U prvom LAG natječaju za Tip operacije 6.3. bespovratna sredstva dobila su 22 mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva, a na naš natječaj za Tip operacije 4.1.1. – Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, prijavilo se 10 velikih poljoprivrednih gospodarstava. Budući su, posebno mali poljoprivredni proizvođači, iskazali veliki interes za ova sredstva, odlučili smo raspisati još jedan natječaj za Tip operacije 6.3.Stoga pozivam male poljoprivredne proizvođače s područja našega LAG-a da se svakako prijave na ovaj natječaj naše lokalne akcijske grupe. Jako sam zadovoljan da ćemo i s ovim novim sredstvima moći i nadalje pomagati razvoj naših obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava – istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.

U LAG-u Sjeverozapad najavljuju da će tijekom ove godine organizirati i nove radionice za potencijalne prijavitelje projekata na novi LAG natječaj.

-Zbog aktualnih protuepidemijskih mjera još ne možemo sa sigurnošću reći u kakvom obliku ćemo organizirati radionice. Epidemija koronavirusa nažalost, bitno otežava naš rad i aktivnosti na terenu, no, nastojimo se prilagoditi aktualnoj situaciji kako bismo našim poljoprivrednim proizvođačima pružili dovoljno informacija za uspješnu prijavu njihovih projekata na natječaj koji ćemo raspisati – naglasio je Emil Tkalec, LEADER menadžer u Lokalnoj akcijskoj grupi – Sjeverozapad.

 

 

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU