Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 2℃
Tlak zraka: ∼ 1012hPa
Relativna vlažnost: ∼ 82%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

U Sračincu predstavljene potpore za male poljoprivrednike

Objavljeno:
Fotografija članka: U Sračincu predstavljene potpore za male poljoprivrednike

Na radionici koja je održana u Domu kulture u Sračincu, u četvrtak, 1. veljače, predstavljene su potpore namijenjene malim poljoprivrednim proizvođačima. Ovo je bila prva u nizu radionica koje će organizirati Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad, kako bi se naši poljoprivrednici što bolje upoznali s operacijom 6.3 Programa ruralnog razvoja.

Budući da je LAG Sjeverozapad u pripremi natječaja za operaciju 6.3 na ovoj, prvoj u nizu radionica, željeli smo naše poljoprivredne proizvođače upoznati s detaljima natječaja, kako bi se što bolje pripremili za natječaj te kako bi mogli uspješno prijaviti svoje projektne ideje te ostvariti njihovo financiranje kroz Program ruralnog razvoja – istaknuo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad, koji je na radionici u Sračincu predstavio operaciju 6.3. namijenjenu malim poljoprivrednim proizvođačima.

Uz planiranu potporu Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad na radionici su predstavljene i potpore za male poljoprivredne proizvođače koje je za njih namijenila Varaždinska županija. Ove je mjere pred četrdesetak poljoprivrednika s područja Općine Sračinec predstavio dr. sc. Dragutin Vincek, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije.

Varaždinska županija ove je godine, uz potpore koje smo poljoprivrednim proizvođačima odobravali ranijih godina, uvela i dvije nove mjere. Prva je vezana uz jamstvo za kredite kojima će naši poljoprivrednici financirati proljetnu sjetvu, dok je druga vezana uz održivu poljoprivrednu proizvodnju – rekao je pročelnik Dragutin Vincek.

Na radionici su poljoprivrednicima predstavljeni uvjeti ovih natječaja, način prijave i namjena te potrebna dokumentacija, kao i visina te dinamika potpora za mala poljoprivredna gospodarstva.

Veliki odaziv naših poljoprivrednika na ovu radionicu pokazuje kako su oni jako zainteresirani za ove programe, ali i da su svjesni kako prilikom prijave svojih projektnih ideja na operaciju 6.3 moraju paziti na svaki detalj natječaja. Naši poljoprivrednici koji su zainteresirani za ova sredstva imaju dovoljno vremena da se dobro pripreme za ovaj natječaj, ali i za programe i mjere Varaždinske županije. Naši poljoprivredni proizvođači moći će računati i na podršku Općine, koja planira izdvojiti sredstva za poljoprivredne proizvođače, posebno za mlade poljoprivrednike – naglasio je Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec.

Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad nastavit će organizirati ovakve radionice kako bi se naši poljoprivredni proizvođači što bolje pripremili za natječaj za operaciju 6.3., koji će LAG Sjeverozapad raspisati tijekom ožujka.

Prezentaciju s radionice možete pogledati i preuzeti 

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU