Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 4℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 65%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

U Lepoglavi održana koordinacija osnivača LAG-a Sjeverozapad

Objavljeno:
Fotografija članka: U Lepoglavi održana koordinacija osnivača LAG-a Sjeverozapad

Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad održala je u utorak, 18. srpnja, u prostorijama Doma kulture u Lepoglavi, sastanak s predstavnicima općina i gradova u sastavu LAG-a, kako bi se što bolje pripremili za nadolazeće natječaje koje će raspisivati ova lokalna akcijska grupa. Sastanku se odazvalo svih 14 predstavnika općina i gradova koji su u sastavu LAG-a Sjeverozapad.

LAG Sjeverozapad je početkom godine sklopio Ugovor o dodjeli sredstava s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, za provedbu aktivnosti određenih Lokalnom razvojnom strategijom LAG-a 2014. – 2020. Temeljem tog Ugovora LAG je ostvario pravo na gotovo 9,5 milijuna kuna, a najveći dio sredstava namijenjen je za financiranje projekata s područja LAG-a, za koje će i raspisivati natječaje. Jedan od korisnika navedenih sredstava su općine i gradovi u sastavu LAG-a.

– Današnji sastanak održan je s ciljem pripreme općina i gradova s područja LAG-a kako bi uspješno kandidirali projekte prema LAG-u te iskoristili sredstva koja je LAG dobio temeljem prijave na natječaj prema Agenciji za plaćanja. Ovo je već treći put da smo se sastali i da raspravljamo o detaljima vezanim za pripremu općina i gradova na natječaj LAG-a, što dokazuje našu želju i spremnost da prijavimo i financiramo projekte koji su bitni za naša područja, jer oni utječu na poboljšanje kvalitete života ljudi koji ovdje žive – istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.

Unutar Strategije LAG-a, općine i gradovi moći će se javljati na tip operacije Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

– Općina Vinica, kao i sve općine i gradovi s područja LAG-a, imaju projekte spremne za prijavu na natječaj LAG-a te čekamo da LAG raspiše natječaj. Iz tog razloga smatram da će naš LAG potrošiti sva sredstva koja nam nudi Europska unija – rekao je Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica i član Skupštine LAG-a.

LAG Sjeverozapad će raspisati natječaj nakon što Ministarstvo poljoprivrede objavi Pravilnik za provedbu Mjere 19.2., 19.3. i 19.4.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU