Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 3℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 65%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

U iščekivanju europskog novca

Objavljeno:
Fotografija članka: U iščekivanju europskog novca

Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad na Natječaju za provedbu podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CLLD strategije« – provedba tipa operacije 19.2.1. »Provedba operacija unutar CLLD strategije«, koji je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, očekuje javnu potporu za provedbu ove podmjere na svom području u iznosu od 10 milijuna kuna.

– Za prijavu na ovaj natječaj Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad izradila je Lokalnu razvojnu strategiju za područje LAG-a, kojom su definirane smjernice razvoja na području našeg LAG-a. Budući da je Strategija «alat» uz pomoć kojega ćemo povlačiti sredstva Europske unije i u konačnici ostvariti svoju viziju LAG-a, organizirali smo niz radnih sastanaka na području čitavog LAG-a na kojima su sami mještani odredili prioritetna područja za ulaganje iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske te mjere koje će se poticati – naglasio je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.

Prijavom na natječaj Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad je za provedbu odabranih projekata iz Lokalne razvojne strategije aplicirala za iznos od 10 milijuna kuna, koji će kroz natječaje te provođenje Strategije ulagati u područje ove lokalne akcijske grupe koja pokriva 14 jedinica lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji – općine Bednja, Beretinec, Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Vidovec i Vinica te gradove Varaždin, Ivanec i Lepoglava.

– Za ovaj iznos LAG će raspisivati natječaje na koje će se moći javljati ljudi s područja LAG-a sa svojim projektima te se natjecati za njihovo financiranje. Sve aktivnosti provodit će se u skladu s mjerama i ciljevima određenim u Strategiji – istaknuo je Mario Željezić, voditelj LAG-a Sjeverozapad.

Sredstva javne potpore za podmjeru 19.2. osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 90 posto udjela, a Republika Hrvatska s 10, dok intenzitet javne potpore iznosi do 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova.

Rezultati natječaja očekuju se tijekom listopada ili studenog ove godine.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU