Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 3℃
Tlak zraka: ∼ 1012hPa
Relativna vlažnost: ∼ 77%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Stručna radionica o vrednovanju provedbe LEADER mehanizma

Objavljeno:
Fotografija članka: Stručna radionica o vrednovanju provedbe LEADER mehanizma

LEADER mreža Hrvatske je u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Lokalnom akcijskom grupom Zagora organiziralo stručnu radionicu za predstavnike LAG-ova i FLAG-ova. Radionica je održana od 30. lipnja do 3. srpnja u hotelu Medena kraj Trogira.

Radionica je organizirana u okviru provedbe LEADER/CLLD mjere, a bila je posvećena temama vezanima uz praćenje i vrednovanje provedbe LEADER/CLLD mehanizma u Republici Hrvatskoj.

Radionica u hotelu Medena bila je druga u nizu stručnih radionica u ovoj godini koju je LEADER mreža Hrvatske organizirala kako bi kroz razmjenu informacija i iskustava pridonijela jačanju kapaciteta lokalnih akcijskih grupa u našoj zemlji.

Govoreći na radionici o statusu i rezultatima provedbe Programa ruralnog razvoja u razdoblju 2014. – 2020. godine, Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, posebno je pohvalio rad lokalnih akcijskih grupa u Hrvatskoj, istaknuvši kako je njihova učinkovitost u ovom programskom razdoblju i veća od očekivanog. Lokalne akcijske grupe su gotovo sva sredstva iz Programa ruralnog razvoja u ovom programskom razdoblju uspjele plasirati za financiranje uspješnih projekata vezanih uz ruralni razvoj, što je potvrdila i analiza koju su predstavili Bernardica Bošnjak i Ranko Glumac iz Službe za financijsko upravljanje, praćenje i vrednovanje Programa ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede.

Temeljem dobrih rezultata koje su na terenu ostvarile lokalne akcijske grupe u ovom programskom razdoblju, na radionici je najavljeno kako će LAG-ovi u novom programskom razdoblju na raspolaganju imati značajno više sredstava za programe ruralnog razvoja.
U radu ove radionice, koja je održana pod zanimljivim naslovom – Natrag na osnove, sudjelovali su i predstavnici Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

 

 

 

 

 

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU