Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 3℃
Tlak zraka: ∼ 1012hPa
Relativna vlažnost: ∼ 77%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Stigle odluke o dodjeli sredstava za mala poljoprivredna gospodarstva

Objavljeno:
Fotografija članka: Stigle odluke o dodjeli sredstava za mala poljoprivredna gospodarstva

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva kojima su na natječaju Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad za Tip operacije 6.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, odobreni projektni prijedlozi, dobili su u ponedjeljak, 15. travnja, odluku Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju o dodjeli sredstava, putem elektroničke aplikacije – agronet.

Odluku su dobila 23 mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva, koja će za modernizaciju i unapređenje poljoprivredne proizvodnje primiti 111.678 kuna bespovratnih sredstava, odnosno ukupno više od 2,5 milijuna kuna.
-Korisnici sada mogu preuzeti i potvrditi odluku o dodjeli sredstava putem sustava Agronet te podnijeti zahtjev za predujam u iznosu od 55.839 kuna i započeti realizaciju projekta koji im je odobren na natječaju LAG-a Sjeverozapad za Tip operacije 6.3. – istaknuo je Emil Tkalec, LEADER menadžer u Lokalnoj akcijskog grupi – Sjeverozapad.
Valja istaknuti kako je iznos koji je LAG Sjeverozapad namijenio ovom tipu operacija iz Programa ruralnog razvoja, jedan od najvećih koji su lokalne akcijske grupe u Republici Hrvatskoj namijenili za poticanje i unapređenje poljoprivredne proizvodnje.
-Čestitam našim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja su na natječaj LAG-a Sjeverozapad prijavili vrlo kvalitetne projekte kako bi unaprijedili poljoprivrednu proizvodnju na svojim gospodarstvima. Bespovratni iznos, od nešto više od 111 tisuća kuna za mala obiteljska gospodarstva, sigurno predstavlja značajnu podršku njihovom razvoju. Želim im da što prije provedu te uspješno završe prijavljene projekte – poručio je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe.
Obiteljska poljoprivredna gospodarstva u daljnjoj provedbi projekta i nadalje će imati podršku Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, koja će već nakon uskrsnih blagdana organizirati radionicu na kojoj će korisnicima sredstava predstaviti detalje vezane uz provedbu njihovih projekta.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU