Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 3℃
Tlak zraka: ∼ 1012hPa
Relativna vlažnost: ∼ 77%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Sastanak osnivača LAG-a “Sjeverozapad”

Objavljeno:
Fotografija članka: Sastanak osnivača LAG-a “Sjeverozapad”

Čelni ljudi jedinica lokalnih samouprava članica Lokalne akcijske grupe (LAG) “Sjeverozapad”, raspravljali su u lepoglavskom Domu kulture, sjedištu LAG-a, o načinu korištenja sredstava iz IPARD programa koje je LAG “Sjeverozapad” dobio za financiranje svog rada. Naime, početkom ove godine LAG “Sjeverozapad” je s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisao ugovor o korištenju na natječaju dobivenih sredstava IPARD programa za sufinanciranje LAG-a u visini od 900 tisuća kuna, i to za razdoblje od dvije godine, dakle, po 450 tisuća kuna za svaku godinu.

– Sredstva ćemo iskoristiti za financiranje stjecanja vještina, animiranje stanovnika s područja LAG-a i provedbu lokalnih razvojnih strategija – pojasnio je lepoglavski gradonačelnik i saborski zastupnik Marijan Škvarić, ujedno i predsjednik LAG-a “Sjeverozapad” koji zbog velike potpore Grada Lepoglave sjedište ima upravo u Lepoglavi.

O aktivnostima kojim se navedeno planira realizirati nazočnima na sastanku u Domu kulture govorio je voditelj LAG-a “Sjeverozapad” Mario Željezić, dok je njegov tajnik Emil Tkalec naglasio važnost pripreme procedure izdavanja Pisma preporuke subjektima s područja LAG-a koji se javljaju na određene natječaje. Pismo će im biti izdano ukoliko je njihov projekt u skladu s lokalnom razvojnom strategijom i kao takvo će im pomoći da prilikom bodovanja projekta prijavljenog na natječaj dobiju dodatne bodove.

Sredstva iz IPARD programa utrošit će se i za financiranje rada ureda LAG “Sjeverozapad” u Domu kulture, tako da će njegovo sjedište i nadalje biti u Lepoglavi.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU