Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 3℃
Tlak zraka: ∼ 1012hPa
Relativna vlažnost: ∼ 77%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Raskoš jeseni u Kraljevom vrtu

Objavljeno:
Fotografija članka: Raskoš jeseni u Kraljevom vrtu

Među izlagačima na drugom međunarodnom sajmu „Z domačega vrta“, koji je u petak, 18. listopada, organizirao LAG Međimurski doli i bregi, u suradnji s Muzejom Međimurja Čakovec, u prekrasnom ambijentu Kraljevog vrta u Čakovcu, bili su i članovi Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.

 

– Na jednom mjestu, u prekrasnom ambijentu vrta najpoznatijeg međimurskog slikara Ladislava Kralja Međimurca, ponudili smo plodove rada naših povrtlara, voćara i vinogradara, naše medove i pekmeze, začine i umake, vina, sokove, voćne rakije i craft piva, izvorne međimurske specijalitete i domaće slastice, ali i brojne tradicijske predmete koje ovom priredbom nastojimo očuvati i predstaviti je kao prepoznatljiv dio našeg identiteta – istaknula je Sanja Krištofić, predsjednica LAG-a Međimurski doli i bregi.

Na sajmu „Z domačeg vrta“ svoje je proizvode predstavilo dvadeset i sedam izlagača iz Međimurja, ali i iz Slovenije te Varaždinske županije, među kojima je bio i OPG Pocedulić iz Gornjeg Kučana.

– Već drugu godinu izlažemo na ovom međunarodnom sajmu, koji je vrlo posjećen, pa je to prigoda da posjetiteljima predstavimo našu ponudu. Izložili smo naše proizvode od heljde, kakvi su heljdina kaša, heljdin griz ili krekeri od heljde, te mak, ali i naše jastuke koji su punjeni heljdinim ljuskicama – rekla je Tamara Pocedulić, nositeljica OPG-a Pocedulić, člana LAG-a Sjeverozapad.

Sajam „Z domačega vrta“ LAG Međimurski doli i bregi organizirao je u sklopu prekograničnog projekta – ECool Tour, zajedno s partnerima – Društvom za socijalnu vključenost Mozaik iz Murske Sobote, Združenjem Center alternativne in avtonomne produkcije iz Maribora i ACT Grupom iz Čakovca, te LAG-om Sjeverozapad i LAG-om Izvor, koji su pridruženi partneri u projektu.

– Naš LAG nastoji svojim članovima omogućiti da na ovakvim priredbama, kakve su primjerice, varaždinski Špancirfest, Dani ludbreške Svete nedjelje ili Z domačeg vrta u Čakovcu predstave svoje proizvode. LAG Sjeverozapad je partner LAG-u Međimurski doli i bregi u projektu u okviru kojeg je organiziran i ovaj atraktivni sajam, stoga već drugu godinu na ovoj međunarodnoj priredbi izlažu i naši članovi – istaknuo je Mario Željezić, voditelj LAG-a Sjeverozapad.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU