Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 4℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 64%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

I na radionici u Lepoglavi predstavljen tip operacije 6.3.

Objavljeno:
Fotografija članka: I na radionici u Lepoglavi predstavljen tip operacije 6.3.

Kriteriji za odabir projekata te potrebna dokumentacija za podnošenje prijave na natječaj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad za provedbu tipa operacije 6.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, predstavljeni su i na radionici koja je u utorak, 27. ožujka, održana u Domu kulture u Lepoglavi.

Za provedbu ovog natječaja planirano je 2 milijuna 559 tisuća i 900 kuna, a tim sredstvima bit će financirana 23 projekta malih poljoprivrednih gospodarstava s područja LAG-a Sjeverozapad.

Kako je istaknuto na radionici u Lepoglavi potpore će biti dodijeljene u obliku bespovratnih financijskih sredstava za modernizaciju i unapređenje procesa rada i poslovanja, odnosno za povećanje proizvodnih kapaciteta, a visina potpore iznosit će 15 tisuća eura.

Potencijalni prijavitelji na radionici su posebno upoznati s pravilima natječaja, potrebnom dokumentacijom te s rokovima i načinom podnošenja prijava.

Tom je prigodom posebno istaknuto kako je procedura prijave na ovaj natječaj LAG-a Sjeverozapad nešto jednostavnija od natječaja za ovaj tip operacije na nacionalnoj razini, pa su predstavnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava ekonomske veličine od 2.000 do 7.999 eura, koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, pozvani da se prijave na natječaj, kako bi dobili bespovratna sredstva za modernizaciju svojih gospodarstava te unapređenje poslovanja.

– I na ovoj smo radionici pozvali naše poljoprivredne proizvođače da se jave na natječaj i da iskoriste priliku koja im je ponuđena kroz ovaj natječaj iz Programa ruralnog razvoja. Iznos od 15 tisuća eura bespovratnih sredstava sigurno će im pomoći u razvoju njihovih poljoprivrednih gospodarstava i unaprijediti njihovu proizvodnju i ekonomsku snagu – naglasio je na radionici predsjednik LAG-a Sjeverozapad Marijan Škvarić, koji je tom prigodom najavio kako će Grad Lepoglava subvencionirati izradu projektne dokumentacije za ovaj natječaj u iznosu od 1.800 kuna.

Prijave za natječaj LAG Sjeverozapad će primati od 5. travnja do 7. svibnja, a prijavitelji svoju prijavu moraju dostaviti u zatvorenoj omotnici isključivo preporučenom poštom na adresu:

LAG Sjeverozapad , Hrvatskih pavlina 7, 42250 Lepoglava.

Više informacija zainteresirani poljoprivredni proizvođači mogu pronaći na našoj mrežnoj stranici, a sva pitanja vezana uz natječaj potencijalni prijavitelji mogu postaviti na adresi elektroničke pošte – [email protected].

Nova radionica na kojoj će biti predstavljen tip operacije 6.3. bit će održana u Županijskoj palači u Varaždinu, u srijedu, 4. travnja, s početkom u 13 sati.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU