Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 4℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 65%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Radionice u Vidovcu i Petrijancu

Objavljeno:
Fotografija članka: Radionice u Vidovcu i Petrijancu

Nakon što je Upravni odbor Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad prošloga tjedna donio odluku o raspisivanju natječaja za provedbu Tipa operacije 4.1.1. – Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, ovoga će tjedna organizirati i dvije radionice na kojima će potencijalne prijavitelje pobliže upoznati s provedbom natječaja.

Prvu radionicu LAG Sjeverozapad organizirat će u utorak, 12. studenoga, u prostorijama Općine Vidovec, na Trgu svetog Vida u Vidovcu, a drugu, dan kasnije, u društvenom domu u Petrijancu, na Trgu svetog Petra. Obje će radionice započeti u 18 sati.

– Pozivam sve zainteresirane poljoprivrednike s područja našeg LAG-a da dođu na radionice na kojima ćemo pobliže predstaviti ovaj tip operacije iz Programa ruralnog razvoja, dinamiku natječaja te kriterije za dodjelu bespovratnih sredstava – istaknuo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Natječaj za provedbu Tipa operacije 4.1.1. namijenjen je velikim poljoprivrednim proizvođačima koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika s područja Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Ukupni iznos raspoloživih sredstava po ovom natječaju LAG-a Sjeverozapad iznosi 654 tisuća i 308 kuna, a prijavitelji mogu ostvariti potporu od 5.000 do 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, uz intenzitet potpore do 50 posto prihvatljivih troškova projekta.

Bespovratna sredstva korisnicima će biti dodijeljena za restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, kako bi se poboljšala ukupna učinkovitost i održivost poljoprivrednih gospodarstava, koja uključuje i zaštitu okoliša te prilagodbu klimatskim promjenama, te kako bi se smanjili troškovi proizvodnje i poboljšala kvaliteta poljoprivredne proizvodnje na području Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

– Kriterij za dodjelu sredstava slični su onima na nacionalnoj razini za provedbu ovoga tipa operacija. Natječaj je namijenjen isključivo za razvoj poljoprivredne proizvodnje, a temeljem kriterija posebno će se stimulirati mladi poljoprivredni proizvođači te poljoprivrednici koji se bave ekološkom proizvodnjom, odnosno oni koji proizvode zaštićene poljoprivredne proizvode i proizvode s oznakom izvornosti – naglasio je Emil Tkalec, LEADER menadžer u Lokalnoj akcijskoj grupi – Sjeverozapad.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU