Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 4℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 64%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Radionica održana i u Petrijancu

Objavljeno:
Fotografija članka: Radionica održana i u Petrijancu

Kako bi potencijalnim prijaviteljima na natječaj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad za provedbu Tipa operacije 4.1.1. – Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, približili uvjete natječaja, LAG Sjeverozapad je u srijedu, 13. studenoga, održao i radionicu u Petrijancu.

Potencijalnim prijaviteljima na radionici su predstavljeni uvjeti i odredbe natječaja, dokumentacija koja je dio ovoga natječaja, prihvatljivi troškovi te dinamika njegove provedbe.

-Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad, jedan od najučinkovitijih LAG-ova u našoj zemlji, raspisao je već tri natječaja iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Ovaj, za provedbu Tipa operacije 4.1.1., namijenjen je velikim poljoprivrednim gospodarstvima, za restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, kako bi se poboljšala ukupna učinkovitost i održivost poljoprivrednih gospodarstava, te kako bi se smanjili troškovi proizvodnje i poboljšala kvaliteta poljoprivredne proizvodnje na području Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, pa tako i na području Općine Petrijanec, koja je tradicionalno poljoprivredni kraj – istaknuo je na radionici Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec i član Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, koji je tom prigodom poljoprivrednike iz svoje općine pozvao da se prijave na ovaj natječaj.

Ukupni iznos raspoloživih sredstava po ovom natječaju LAG-a Sjeverozapad iznosi 654 tisuća i 308 kuna, a prijavitelji mogu ostvariti potporu od 5.000 do 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, uz intenzitet potpore do 50 posto prihvatljivih troškova projekta.

-Ovaj je natječaj namijenjen isključivo za razvoj poljoprivredne proizvodnje, a temeljem kriterija posebno će se stimulirati mladi poljoprivredni proizvođači te poljoprivrednici koji se bave ekološkom proizvodnjom, odnosno oni koji proizvode zaštićene poljoprivredne proizvode i proizvode s oznakom izvornosti – naglasio je Emil Tkalec, LEADER menadžer u Lokalnoj akcijskoj grupi – Sjeverozapad.

Predstavljajući uvjete natječaja Mario Željezić, voditelj LAG-a Sjeverozapad, posebno je istaknuo kako prijavitelji na ovaj natječaj mogu ostvariti maksimalno 80 bodova, a prag prolaznosti na ovom natječaju LAG-a Sjeverozapad je – 20 bodova.

Zainteresirani poljoprivredni proizvođači prijavu za potporu mogu podnijeti od 25. studenoga do 15. siječnja sljedeće godine, isključivo preporučenom pošiljkom s povratnicom na adresu – LAG Sjeverozapad, Hrvatskih pavlina 7, 42250 Lepoglava.

Više informacija o ovom natječaju zainteresirani poljoprivrednici mogu pronaći na mrežnoj stranici – www.lagsz.hr, a pitanja vezana uz natječaj mogu uputiti na adresu elektronske pošte – [email protected]

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU