Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 4℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 62%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Radionica za korisnike Mjere 6.3. održana i u Cestici

Objavljeno:
Fotografija članka: Radionica za korisnike Mjere 6.3. održana i u Cestici

Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad organizirala je u srijedu, 17. listopada, u Cestici, drugu radionicu za korisnike koji su dobili odluku o odabiru projekta na natječaju za Tip operacije 6.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

– Budući da je s područja Općine Cestica najviše korisnika koji su prošli na natječaju koji je raspisao LAG Sjeverozapad za Tip operacije 6.3., radionicu smo, osim u Lepoglavi, organizirali i u Cestici. Korisnike smo željeli uputiti kako da s uspjehom realiziraju projektne aktivnosti koje su prijavili na naš natječaj, približiti im slijedeće faze realizacije njihovog projekta te ih upozoriti na rokove i procedure koje valja poštivati. Korisnici su i na radionici u Cestici aktivno sudjelovali u njenom radu, pa su postavili niz pitanja koja su se odnosila na detalje u provedbi projekta – naglasio je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Kako je korisnicima Mjere 6.3. ovim natječajem LAG-a Sjeverozapad omogućena i nabavka rabljene poljoprivredne mehanizacije, najviše postavljenih pitanja odnosilo se upravo na kupnju rabljenih traktora u inozemstvu.

– Korisnici, koji implementacijom prijavljenih projekata žele unaprijediti poljoprivrednu proizvodnju na svojim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, najviše su se zanimali za proceduru vezanu uz kupnju rabljenih traktora i druge poljoprivredne mehanizacije u inozemstvu, budući da je njihova ponuda u Hrvatskoj vrlo oskudna, za razliku od primjerice, susjedne Slovenije te drugih zemalja Europske unije. Na radionici smo korisnicima detaljno objasnili proceduru za kupnju i uvoz takve mehanizacije, ali i niz drugih procedura kojih se moraju pridržavati kako bi s uspjehom realizirali projekt za koji će dobiti 111 tisuća i 678 kuna bespovratnih sredstava – istaknuo je Emil Tkalec, tajnik LAG-a Sjeverozapad.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU