Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 4℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 64%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Pripreme za novu financijsku perspektivu

Objavljeno:
Fotografija članka: Pripreme za novu financijsku perspektivu

U Istarskim Toplicama održana je od 23. do 25. srpnja trodnevna radionica za lokalne akcijske grupe čiji su organizatori bili LEADER mreža Hrvatske, u suradnji s FLAG-om Pinna nobilis i Društvom za razvoj slovenskega podeželja. Tema radionice, na kojoj su bili i predstavnici Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, bila je vezana uz metode i mogućnost provedbe LEADER/CLLD pristupa.

Glavna tajnica LEADER mreže Hrvatske Bojana Markotić Krstinić na interaktivnoj radionici govorila je o metodama provedbe LEADER/CLLD-a u okviru Sporazuma o partnerstvu RH – EU, kao modelu odgovora na potrebe integriranog lokalnog razvoja vođenog lokalnom zajednicom, pri čemu je predstavljena i analitička komparacija programsko-implementacijskog sustava, ljudski resursi i utjecaj na lokalni razvoj.

Na radionici – Razmjena znanja i iskustava u pripremi i provedbi LEADER/CLLD-a Hrvatska-Slovenija (LMH/DRSP), predstavljena su slovenska iskustva u multifondovskom pristupu, kojemu Hrvatska teži u novom programskom razdoblju. O pozitivnim i negativnim aspektima ovakvog financiranja kroz lokalne razvojne strategije govorili su Bojana Markotić Krstinić, Aleš Zidar, predsjednik Društva za razvoj slovenskega podeželja te predstavnici slovenskog FLAG-a. U sklopu radionice organiziran je i terenski obilazak obiteljske vinarije Cattunar i tvrtki Karlić tartufi, koji su istaknuti kao primjeri dobre prakse diverzificiranog razvoja područja.

Na radionici je održana i rasprava u radnim skupinama o dodatnoj vrijednosti LEADER/CLLD-a u okviru provedbe Europske politike za održiv integrirani razvoj lokalnih područja, na temu sveobuhvatnog uključivanja lokalne zajednice u sustav upravljanja održivim razvojem.

-Ova radionica u Istarskim Toplicama bila je prva u nizu vezana uz pripreme za novo programsko razdoblje. Na radionici je istaknuto nekoliko tema vezanih uz novu perspektivu, pri čemu su nam predstavljena i iskustva kolega iz Slovenije. Predstavnici lokalnih akcijskih grupa na radionici su razgovarali o pripremi projekata i aktivnosti u novom programskom razdoblju u kojem će lokalne akcijske grupe na raspolaganju imati značajno veća sredstva namijenjena razvoju poljoprivrede i ruralnog razvoja – istaknuo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU