Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 3℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 69%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Prihvaćeno usklađenje Lokalne razvojne strategije

Objavljeno:
Fotografija članka: Prihvaćeno usklađenje Lokalne razvojne strategije

Na sjednici Skupštine Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, koja je održana u četvrtak, 25. siječnja, u Vinici, jednoglasno je prihvaćeno usklađenje Lokalne razvojne strategije te plan njene provedbe, čime su stvorene pretpostavke za raspisivanje natječaja LAG-a za Mjeru 6.3.1.

– Nakon što je na današnjoj sjednici Skupštine prihvaćeno usklađenje Lokalne razvojne strategije s dokumentima višeg reda, tijekom ožujka LAG Sjeverozapad će raspisati natječaj za Mjeru 6.3.1. koja je namijenjena malim poljoprivrednicima. Po ovoj mjeri je u planu financiranje 23 projekta s područja našeg LAG-a – naglasio je Emil Tkalec, tajnik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Na sjednici, koju je vodio dopredsjednik LAG-a Sjeverozapad Marijan Kostanjevac, članovi Skupštine jednoglasno su prihvatili i odluke vezane uz tehničku provedbu natječaja prema novim pravilnicima i direktivama Europske unije.

– Budući da su lokalne akcijske grupe postale provedbena tijela za evaluaciju projekata Europske unije, one sada moraju djelovati prema novim pravilnicima i direktivama Unije koje su vezane uz provedbu natječaja. Stoga smo uz usklađenje Lokalne razvojne strategije te plan provedbe usvojili i pravilnik koji se odnosi na poslovanje i administraciju LAG-a – istaknuo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Uz Mjeru 6.3.1. Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad ove godine planira raspisati i natječaj za Mjeru 7.4., koja je namijenjena jedinicama lokalne samouprave za podizanje kvalitete života u ruralnom prostoru, kao i natječaj za Mjeru 4.1.1., koja je namijenjena velikim poljoprivrednim gospodarstvima.

 

Po mjeri 19 LAG je ostvario ukupna sredstva od gotovo 9,5 milijuna kuna, koja moramo iskoristiti do kraja 2020. godine – rekao je tajnik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Na Skupštini je predstavljen i plan studijskog putovanja za članove LAG-a, koji će 18. veljače posjetiti područje Lokalne akcijske grupe Međimurski doli i bregi, gdje će razmijeniti iskustva s poljoprivrednim proizvođačima u gornjem Međimurju.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU