Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 2℃
Tlak zraka: ∼ 1012hPa
Relativna vlažnost: ∼ 80%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Za predsjednika ponovo izabran Marijan Škvarić

Objavljeno:
Fotografija članka: Za predsjednika ponovo izabran Marijan Škvarić

Na izbornoj sjednici Skupštine Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, koja je održana u Domu kulture u Lepoglavi, u srijedu, 10. srpnja, za predsjednika ove lokalne akcijske grupe ponovo je izabran lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Na sjednici su za dopredsjednike LAG-a Sjeverozapad izabrani Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica i Mladen Blaško, načelnik Općine Klenovnik, dužnost tajnika LAG-a i dalje će obnašati Emil Tkalec, a izabrano je i trinaest članova Upravnog odbora LAG-a.

 

 

– S pravom možemo reći da je naš LAG jedan od najboljih lokalnih akcijskih grupa u našoj zemlji. Tome u prilog najbolje govori da smo kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razvoj 14 jedinica lokalne samouprave na području LAG-a do sada plasirali čak 6 milijuna kuna bespovratnih sredstava. LAG Sjeverozapad je s uspjehom proveo Tip operacije 6.3. i malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na našem području ukupno dodijelio više od 2,5 milijuna kuna, što je jedan od najvećih iznosa koji je neka lokalna akcijska grupa u Republici Hrvatskoj namijenila za potporu i razvoj malih obiteljskih gospodarstava. LAG Sjeverozapad provodi i Tip operacije 7.4., pa će tako 14 jedinica lokalne samouprave ukupno dobiti gotovo 3,5 milijuna kuna za razvoj takozvane male komunalne infrastrukture – istaknuo je na sjednici Skupštine Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, te je najavio kako će već u rujnu LAG raspisati i natječaj za provedbu Tipa operacije 4.1.1. – Restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, za što je namijenjeno više od 650 tisuća kuna.

Uskoro i novi natječaji

Sljedeće godine Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad raspisat će i natječaj za Tip operacije 6.4. – Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima, za što će izdvojiti još 523 tisuće kuna.
Na sjednici Skupštine jednoglasno je usvojen izvještaj o radu LAG-a Sjeverozapad, te financijski izvještaj za 2018. godinu.
Članovi Skupštine donijeli su i odluku o izmjeni Lokalne razvojne strategije LAG-a Sjeverozapad te odluku o izmjeni statuta ove lokalne akcijske grupe, a usvojili su i pravilnik o provedbi postupaka jednostavne javne nabave.

Za ruralni razvoj više od 7 milijuna kuna

-LAG će u ovom programskom razdoblju za ruralni razvoj ukupno plasirati više od 7 milijuna kuna. Tim će bespovratnim sredstvima snažno poduprijeti razvoj poljoprivrede, gospodarstva i civilnog društva na ovom području, na kojem živi više od 110 tisuća stanovnika. Možemo reći kako smo bili vrlo uspješni u poticanju održivog ruralnog razvoja, pa s pravom očekujemo da ćemo u novom programskom razdoblju napraviti nove iskorake i još snažnije pridonijeti ukupnom razvoju na području LAG-a Sjeverozapad – naglasio je predsjednik Marijan Škvarić.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU