Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 4℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 62%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Predavanje o poticajima za poljoprivredne proizvođače održano i u Maruševcu

Objavljeno:
Fotografija članka: Predavanje o poticajima za poljoprivredne proizvođače održano i u Maruševcu

Poljoprivrednim proizvođačima s područja Varaždinske županije ove su godine dostupni poticaji i subvencije za unapređenje poljoprivredne proizvodnje iz više izvora – istaknuto je na predavanju koje je održano u srijedu, 28. veljače, u Općini Maruševec.

 

Na ovom izuzetno posjećenom predavanju predstavljene su mjere iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, te potpore koje je za poljoprivrednike osigurala Varaždinska županije, a posebno tip operacije 6.3. namijenjen malim poljoprivrednim proizvođačima, koji će biti dostupan nakon što tijekom ožujka Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad raspiše natječaj za ovu mjeru ruralnog razvoja.

 

• Varaždinska županija ove je godine poljoprivrednim proizvođačima namijenila u proračunu čak tri puta više sredstava nego ranijih godina, a veliki odaziv na predavanja o mogućnostima korištenja potpora za razvoj poljoprivredne proizvodnje svjedoči kako su poljoprivredni proizvođači izuzetno zainteresirani za ova sredstva koja su im neophodna za njihovu poljoprivrednu proizvodnju, od sjetve do repromaterijala – naglasio je na predavanju u Maruševcu Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije, te pozvao poljoprivredne proizvođače da što bolje iskoriste mogućnosti koje su im dostupne za unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Potpore Varaždinske županije namijenjene poljoprivrednicima u Maruševcu je predstavila Jasna Vresk, stručna suradnica u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije, dok je o garancijama za kratkoročne kredite poljoprivrednim proizvođačima govorio Tomislav Šipek, direktor Garancijske agencije Varaždinske županije.

• U Maruševcu smo večeras predstavili tip operacije 6.3. koja je namijenjena malim poljoprivrednim proizvođačima. Natječaj za ovu mjeru LAG će raspisati sredinom ožujka, a odaziv na predavanja koje smo organizirali tijekom veljače svjedoči da je interes za ovu mjeru izuzetno velik. Vjerujem da će se zainteresirani poljorpivredni proizvođači dobro pripremiti za ovu mjeru te da će biti uspješni na natječaju LAG-a – rekao je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

 

 

Uz tip operacije 6.3 u Maruševcu su predstavljene i druge mjere iz Programa ruralnog razvoja, o kojima je govorila Mara Bogović, pročelnica podružnice Poljoprivredne savjetodavne službe Varaždinske županije. Okupljenim poljoprivrednicima o primjerima dobre prakse privlačenja sredstava za razvoj i unapređenje poljoprivredne proizvodnje govorio je Krunoslav Lukačić, direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije, dok je Petra Pozder iz Poljoprivredne savjetodavne službe Varaždinske županije predstavila – višestruku sukladnost, niz obaveznih zahtjeva i uvjeta koje moraju poštivati poljoprivrednici u obavljanju poljoprivredne djelatnosti na svojim poljoprivrednim gospodarstvima.

 

 

Na predavanju u Maruševcu poljoprivrednim proizvođačima predstavnici osiguravateljnih društava – Croatia osiguranja i HOK osiguranja, predstavili su police osiguranja za poljoprivrednike, posebice takozvanu EU policu.

 

 

• Poljoprivredni proizvođači s područja naše općine na predavanju su iz prve ruke dobili niz korisnih informacija o potporama i subvencijama koje su s nekoliko razina dostupne našim poljoprivrednicima i saznali koju dokumentaciju trebaju pripremiti za pojedini natječaj. Mislim da im je večerašnje predavanje bilo izuzetno korisno kako bi se što kvalitetnije pripremili za natječaje – naglasio je Mario Klapša, zamjenik načelnika Općine Maruševec.

Puno uspjeha u privlačenju sredstava za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i ruralni razvoj poljoprivrednicima je zaželio i Damir Šprem, načelnik Općine Maruševec.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU