Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 3℃
Tlak zraka: ∼ 1012hPa
Relativna vlažnost: ∼ 80%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Potpisan sporazum vrijedan 9,5 milijuna kuna

Objavljeno:
Fotografija članka: Potpisan sporazum vrijedan 9,5 milijuna kuna

Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad potpisala je s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Sporazum o suradnji u izvršavanju delegiranih administrativnih provjera. Ovaj sporazum predstavlja jedan od preduvjeta za raspisivanje natječaja za financiranje projekata s područja LAG-a.

Temeljem Ugovora o dodjeli sredstava LAG Sjeverozapad ostvario je pravo na gotovo 9,5 milijuna kuna za provođenje Lokalne razvojne strategije, odnosno za raspisivanje natječaja i financiranje projekata za stanovnike s područja LAG-a.

Tijekom 2018. godine Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad planira raspisati natječaj namijenjen malim poljoprivrednicima te jedinicama lokalne samouprave, općinama i gradovima s područja LAG-a.

Malim poljoprivrednicima namijenjena je Mjera 6.3., koja bi trebala biti raspisana početkom ove godine, a prijavitelji mogu ostvariti pravo na sufinanciranje projekata vezanih za poljoprivrednu proizvodnju u iznosu od 15 tisuća eura, uz intenzitet potpore od 100 posto. Nakon provedbe tog natječaja raspisat ćemo i Mjeru 7.4., koja je namijenjena općinama i gradovima s područja LAG-a. Općine i gradovi moći će kroz ovaj natječaj financirati projekte koji se odnose na ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, što uključuje slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Iznos potpore za ove projekte je do 30 tisuća eura, a intenzitet potpore iznosi 85 posto – istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU