Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 3℃
Tlak zraka: ∼ 1012hPa
Relativna vlažnost: ∼ 80%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Poticajne mjere za poljoprivrednike predstavljene i u Općini Donja Voća

Objavljeno:
Fotografija članka: Poticajne mjere za poljoprivrednike predstavljene i u Općini Donja Voća

Poljoprivrednim proizvođačima s područja Varaždinske županije dostupna su poticajna sredstva za razvoj i unapređenje poljoprivredne proizvodnje iz više izvora – istaknuto je na javnom predavanju koje je održano u srijedu, 7. ožujka, u Općini Donja Voća.

Na predavanju je zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak naglasio kako Županija prepoznaje potrebe poljoprivrednih proizvođača i nastoji im pružiti podršku kroz poticajne mjere, kako bi povećali konkurentnost poljoprivredne proizvodnje i razinu dohodovnosti.

O mjerama Varaždinske županije namijenjene poljoprivrednicima na predavanju u Donjoj Voći govorila je Tanja Banfić, stručna suradnica u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije, koja se posebno osvrnula na dvije nove mjere koje je za poljoprivredne proizvođače pripremila Varaždinska županija.
– Prva mjera je vezana uz jamstvo za kredite kojima će naši poljoprivrednici financirati proljetnu sjetvu u suradnji s Garancijskom agencijom Varaždinske županije, dok je druga vezana uz održivu poljoprivrednu proizvodnju – istaknula je Tanja Banfić.

Tajnik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad Emil Tkalec predstavio je aktivnosti ove lokalne akcijske grupe te mjeru 6.3., koja je namijenjena upravo malim poljoprivrednim proizvođačima.

– LAG Sjeverozapad će tijekom ožujka raspisati natječaj za tip operacije 6.3. iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, za koju je naš LAG namijenio 2 milijuna 559 tisuća i 900 kuna. Tim sredstvima bit će financirana 23 projekta malih poljoprivrednih gospodarstava ekonomske veličine od 2.000 do 7.999 eura, koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava. Odaziv poljoprivrednika s područja Općine Donja Voća pokazuje da su poljoprivredni proizvođači itekako zainteresirani za ova bespovratna sredstva, stoga smo im na predavanju nastojali približiti ovu mjeru, kako bi se što bolji pripremili za natječaj te kako bi mogli uspješno prijaviti svoje projektne ideje i ostvariti njihovo financiranje kroz Program ruralnog razvoja – rekao je tajnik LAG-a Sjeverozapad.

Na predavanju je Krunoslav Jurgec, načelnik Općine Donja Voća, posebno istaknuo kako ova općina, u skladu s općinskim proračunom, nastoji pomoći svojim poljoprivrednicima te poticati razvoj poljoprivredne proizvodnje. Općina Donja Voća tako ove godine uvodi novu poticajnu mjeru koja se odnosi na subvenciju kupnje odojaka u iznosu od 500 kuna za svakog drugog odojka. Svrha ove mjere je poticanje mještana s područja Općine Donja Voća da se ponovno počnu baviti poljoprivredom te proizvodnjom hrane.
– Ovo je svojevrstan pilot projekt, a sljedeće godine proširit ćemo subvenciju i na ostale domaće životinje – istaknuo je Krunoslav Jurgec.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU