Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 4℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 62%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Uz podršku LAG-a Sjeverozapad Varaždin će dobiti mini tržnicu

Objavljeno:
Fotografija članka: Uz podršku LAG-a Sjeverozapad Varaždin će dobiti mini tržnicu

Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad pripremila je projekt – Domaći plac, nove mini zelene tržnice u POS naselju Jalkovečka u Varaždinu, koja će stanarima ovoga naselja omogućiti kupnju svježih, domaćih poljoprivrednih proizvoda. LAG Sjeverozapad jedina je lokalna akcijska grupa u našoj zemlji koja je pokrenula ovakav projekt koji lokalnim poljoprivrednim proizvođačima osigurava novi kanal za plasman njihovih proizvoda.

-Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad osigurala je iz Podmjere 19.3 više od pola milijuna kuna za provedbu projekta – Domaći plac, koji će realizirati s LAG-om Izvor, čije je sjedište u Ludbregu. Ove dvije lokalne akcijske grupe će kroz provedbu projekta suradnje urediti zelene tržnice, odnosno prodajnih mjesta na kojima bi se proizvođačima hrane omogućila prodaja domaćih i svježih poljoprivrednih proizvoda. U dogovoru s Gradskom tržnicom nova će mini zelena tržnica s 12 prodajnih mjesta biti uređena na 119 četvornih metara, u POS naselju kod Sveučilišta Sjever, koje je prepoznato kao najbolja lokacija za prodaju domaće hrane. LAG Sjeverozapad će na ovaj način stanovnicima ovoga naselja omogućiti lakšu dostupnost lokalno proizvedene, svježe i zdrave hrane, te ih potaknuti da više cijene i kupuju poljoprivredne proizvode lokalnih proizvođača, čime će poduprijeti lokalnu ekonomiju i ruralni razvoj na području našega LAG-a koji pokriva 14 jedinica lokalne samouprave u zapadnom dijelu naše Županije – istaknuo je predsjednik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad dipl. ing. Marijan Škvarić, gradonačelnik Lepoglave.

 

Upravni odbor ove lokalne akcijske grupe nedavno je donio odluku o prijavi ovoga projekta, a uskoro će potpisati i ugovor o pravu građenja s Gradom Varaždinom.

Više od 7 milijuna kuna za ruralni razvoj

LAG Sjeverozapad jedna je od najuspješnijih lokalnih akcijskih grupa u našoj zemlji, koji je već raspisao tri natječaja iz Programa ruralnog razvoja i dodijelio bespovratna sredstva u iznosu većem od 7 milijuna kuna.

-Na natječaju za takozvanu Mjeru 6.3. LAG je malim poljoprivrednim proizvođačima s područja našega LAG-a dodijelio 2,5 milijuna kuna. Kroz taj smo natječaj dodijelili bespovratna sredstva za razvoj i unapređenje 22 obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Naš LAG je na drugom natječaju, za Mjeru 7.4., jedinicama lokalne samouprave na našem području dodijelio 3,5 milijuna bespovratnih sredstava za 13 projekata vezanih uz pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo. Na trećem natječaju LAG-a Sjeverozapad, koji je namijenjen velikim poljoprivrednim proizvođačima, s više od milijun kuna financirat ćemo 10 projekata za njihovo restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti – rekao je Marijan Škvarić, predsjednik ove lokalne akcijske grupe kojoj je zbog uspješnosti u plasmanu sredstava iz Programa ruralnog razvoja odobreno dodatnih 2 milijuna kuna.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU