Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 3℃
Tlak zraka: ∼ 1012hPa
Relativna vlažnost: ∼ 77%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Partnerski projekt s LAG-om Izvor

Objavljeno:
Fotografija članka: Partnerski projekt s LAG-om Izvor

Na radnom sastanku, koji je u Ludbregu održan u srijedu, 9. listopada, predstavnici Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad razgovarali su s predstavnicima Lokalne akcijske grupe Izvor o zajedničkom projektu uređenja tržnica za prodaju lokalnih poljoprivrednih proizvoda na području Varaždinske županije.

Dva LAG-a ovaj partnerski projekt pripremaju u sklopu Podmjere 19.3. – Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-ova.

– Ovim zajedničkim projektom s Lokalnom akcijskom grupom Izvor iz Ludbrega želimo omogućiti našim lokalnim proizvođačima hrane da svoje proizvode ponude na lokalnom tržištu, kako bi im olakšali plasman i umanjili troškove, ali i kako bi kroz provedbu projekta istaknuli važnost lokalne proizvodnje hrane za održivi ruralni razvoj – istaknuo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.
LAG Sjeverozapad tako u okviru ovoga projekta planira urediti zelenu tržnicu u Varaždinu, u novom POS naselju u Jalkovečkoj ulici, dok će LAG Izvor ovakve tržnice s lokalnim proizvodima urediti u gradovima i općinama na svom području.

– Na sastanku u Ludbregu razgovarali smo s o pripremnim aktivnostima ovoga projekta kojeg ćemo, s našim partnerom, LAG-on Izvor, prijaviti na natječaj za Podmjeru 19.3., koji bi trebao biti raspisan do kraja ove godine. Projekt će biti okvirno vrijedan 600 tisuća kuna – rekao je Emil Tkalec, LEADER menadžer u LAG-u Sjeverozapad.

Na sastanku su ispred LAG-a Sjeverozapad bili Mario Željezić i Emil Tkalec, dok su LAG Izvor predstavljali Matija Zamljačanec, voditelj ovoga LAG-a i Mirko Herenčić, stručni suradnik u LAG-u Izvor.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU