Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 3℃
Tlak zraka: ∼ 1012hPa
Relativna vlažnost: ∼ 80%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Partnerski odbor za izradu Strategije održan i u Petrijancu

Objavljeno:
Fotografija članka: Partnerski odbor za izradu Strategije održan i u Petrijancu

Nova sjednica partnerskog odbora za izradu Lokalne razvojne strategije Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad održana je u četvrtak, 14. siječnja, u Petrijancu.
– Lokalne akcijske grupe organizirane su prema LEADER pristupu, dakle, odozdo prema gore. Stoga je izuzetno važno da članovi LAG-a sami odrede prioritete, ciljeve i aktivnosti koje planiraju ostvariti temeljem nove strategije do 2020. godine – istaknuo je Jernej Golc, stručni konzultant iz Razvojne agencije Halo iz slovenskih Cirkulana.
Tema i ove sjednice partnerskog odbora bila je vezana uz razvoj poljoprivrede, o čemu je članovima govorio dr. sc. Miljenko Ernoić, direktor Razvojne agencije Sjever. On je posebno istaknuo važnost udruživanja poljoprivrednih proizvođača u udruge, zadruge ili druge proizvođačke organizacije, te njihov zajednički nastup na tržištu.

Voditelj Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad Mario Željezić u Petrijancu je naglasio kako je Lokalna razvojna strategija strateški dokument koji će odrediti u kojem će smjeru biti usmjeren ruralni razvoj na području ovog LAG-a koji djeluje na području 13 općina i gradova u Varaždinskoj županiji.
– Bez takvog strateškog dokumenta u slijedećem razdoblju, do 2020. godine, neće biti moguće kandidirati projekte na natječaje Europske unije, stoga je jako važno da Strategijom budu pokrivene stvarne potrebe, ciljevi i aktivnosti. A u razdoblju do 2020. godine LAG Sjeverozapad bi trebao raspisati natječaje u vrijednosti do 3 milijuna eura. Dakle, strategija je temelj za prijavu projekata, pa mi je posebno drago da su naši članovi prepoznali njenu važnost, te da su se u takvom broju uključili u njenu izradu – rekao je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.

Rad ove lokalne akcijske grupe, jedne od najvećih i svakako najagilnijih na području Republike Hrvatske, na sjednici je pohvalio načelnik Općine Petrijanec – Vladimir Kurečić. On je pritom istaknuo kako bi Strategija trebala osigurati da naši poljoprivredni proizvodi budu što konkurentniji na velikom tržištu Europske unije.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU