Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 3℃
Tlak zraka: ∼ 1012hPa
Relativna vlažnost: ∼ 80%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Održivo korištenje slatkovodne resurne osnove

Objavljeno:
Fotografija članka: Održivo korištenje slatkovodne resurne osnove

Predstavnici Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad sudjelovali su u radu radionice, koju je od 25. do 27. kolovoza u Dugoj Resi organizirala LEADER mreža Hrvatske u suradnji s LAG-om Vallis Colapis. Teme radionice bile su vezane uz održivo korištenje slatkovodne resurne osnove u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

-Sredstva Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo do sada su koristili samo FLAG-ovi, lokalne akcijske grupe u ribarstvu, no brojni primjeri u Europskoj uniji, primjerice, u Sloveniji i Poljskoj, pokazuju nam da i lokalne akcijske grupe u kontinentalnom dijelu uspješno koriste sredstva iz ovoga fonda. U Republici Hrvatskoj pod ribnjacima je oko 9 tisuća hektara, a godišnje se uzgoji više od 3 milijuna kilograma slatkovodne ribe, najviše šarana, soma, amura i pastrve. Slatkovodno ribarstvo je svakako veliki potencijal – naglasio je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Na radionici u Dugoj Resi predstavljene su tako mogućnosti primjene CLLD-a za održiv razvoj slatkovodne resursne osnove u unutrašnjosti Hrvatske, ali i primjeri dobre prakse tijekom terenskog obilaska područja LAG-a Vallis Colapis.

-Iako na području našega LAG-a nemamo primjerice, uzgoj šarana, već samo pastrve, imamo značajan vodni potencijal, koji je solidan temelj za daljnji razvoj ribogojilišta. Stoga su lokalne akcijske grupe predložile da u narednom programskom razdoblju lokalne akcijske grupe u kontinentalnom dijelu Hrvatske, pa tako i LAG Sjeverozapad, moći koristiti i sredstva iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, kako bi unaprijedili uzgoj slatkovodne ribe na svom području – istaknuo je mr. sc. Emil Tkalec, LEADER menadžer u LAG-u Sjeverozapad.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU