Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 4℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 62%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Održana prva radionica za korisnike Mjere 6.3.

Objavljeno:
Fotografija članka: Održana prva radionica za korisnike Mjere 6.3.

Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad organizirala je u utorak, 16. listopada, u Domu kulture u Lepoglavi, prvu radionicu za korisnike koji su dobili odluku o odabiru projekta na natječaju za Tip operacije 6.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, koji je raspisao LAG Sjeverozapad.

-Radionicu za korisnike koji su prošli na natječaju za Tip operacije 6.3. organizirali smo kako bi ih što bolje pripremili za uspješnu realizaciju svih projektnih aktivnosti koje su prijavili na natječaj za Tip operacije 6.3. – istaknuo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Četrnaest korisnika, koji će za razvoj i unapređenje svojih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava dobiti po 111 tisuća i 678 kuna bespovratnih sredstava, na radionici u Lepoglavi dobilo je informacije o postupku implementacije projekta.

-Važno je da korisnici, koji su dobili odluke o odabiru projekta, budu detaljno informirani o cijelom postupku implementacije projekta, kako bi ga uspješno realizirali u propisanom roku od tri godine. Danas smo govorili o dokumentima koji su im potrebni za dodjelu sredstava, o izvješćima koja su dužni dostavljati Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, obvezama i rokovima, ali i o nizu praktičnih detalja koji će im pomoći da s uspjehom završe projekt – naglasio je Emil Tkalec, tajnik Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.

 

Jedan od korisnika – Ivica Brlek, vlasnik OPG-a koji se bavi proizvodnjom božićnih drvaca, rekao je kako će im informacije koje su dobili na radionici biti od velike koristi prilikom provedbe projekata na njihovim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima
Budući je devet korisnika čiji su projekti odabrani na natječaju LAG-a za Tip operacije 6.3. s područja Općine Cestica, Lokalna akcijska grupa radionicu će danas, s početkom u 17 sati, organizirati i u Cestici.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU