Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 4℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 62%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Odobrena isplata LAG-u Sjeverozapad

Objavljeno:
Fotografija članka: Odobrena isplata LAG-u Sjeverozapad

LAG “Sjeverozapad” je s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) početkom 2014. godine potpisao ugovor o korištenju na natječaju dobivenih sredstava IPARD programa za sufinanciranje LAG-a u visini od  900 tisuća kuna, i to za razdoblje od dvije godine, dakle, po 450 tisuća kuna za svaku godinu. Isplata sredstava se vrši kvartalno nakon podešenog zahtjeva za povrat sredstava prema APPRRR.

LAG “Sjeverozapad” je uspješno završio prvi kvartal provedbe projekta. Nakon uspješno pripremljenog izvještaja ostvarilo se sufinanciranje aktivnosti od 97,5% za prvi kvartal 2014. Prema Odluci o isplati APPRRR-a sredstva koja su uplaćena na račun LAG-a Sjeverozapad iznose 57.871,24 kn.

U drugom kvartalu provedbe projekta LAG Sjeverozapad će snagu usmjeriti prema dizanju svijesti građana o održivom razvoju ruralnih područja. Tako da će se organizirati nekoliko radionica za građane s područja LAG-a te jedno studijsko putovanje za članice i članove LAG-a Sjeverozapad. Teme radionica će biti vezane za LEADER program te će pokriti različite teme od mogućnosti korištenja fondova EU do povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU