Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 2℃
Tlak zraka: ∼ 1012hPa
Relativna vlažnost: ∼ 82%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Očekuju se odluke o dodjeli sredstava

Objavljeno:
Fotografija članka: Očekuju se odluke o dodjeli sredstava

U prvoj polovici ožujka 23 mala poljoprivredna obiteljska gospodarstva, koja su prošle godine primila odluku o o odabiru projekta na natječaju za Tip operacije 6.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, koju provodi Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad, trebali bi od Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju primiti odluku o dodjeli sredstava.

Ova je lokalna akcijska grupa za provedbu natječaja za Tip operacije 6.3. izdvojila više od 2,5 milijuna kuna, što je jedan od najvećih iznosa koji su LAG-ovi u Republici Hrvatskoj namijenili za poticanje i unapređenje poljoprivredne proizvodnje, a LAG Sjeverozapad je ujedno i među prvim LAG-ovima koji su uspješno priveli kraju natječaj za taj tip operacije.
-Za provedbu ovog natječaja planirano je 2 milijuna 559 tisuća i 900 kuna, a tim sredstvima bit će financirana 23 projekta malih poljoprivrednih gospodarstava s područja našeg LAG-a, koji će tim bespovratnim sredstvima modernizirati i unaprijediti proces rada i poslovanja, odnosno povećati proizvodne kapacitete. Visina potpore iznosi 15 tisuća eura – istaknuo je Mario Željezić, voditelj LAG-a Sjeverozapad.
Nakon što prime odluku o dodjeli sredstava obiteljska poljoprivredna gospodarstva kojima je dodijeljena odluka o odabiru projekta moći će podnijeti zahtjev za isplatu polovice odobrenih sredstava i krenuti u realizaciju projektnih aktivnosti.
– LAG Sjeverozapad uz Tip operacije 6.3. za mala obiteljska gospodarstva, provodi i Tip operacije 7.4. – Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, za koju su projektne prijedloge podnijele svih 14 jedinica lokalne samouprave s područja našeg LAG-a, a ove godine ćemo raspisati i natječaj za Tip operacije 4.1., koja je namijenjena za velika obiteljska gospodarstva. Na taj način naša lokalna akcijska grupa na najbolji način ispunjava svoju društvenu svrhu, potičući održivi razvoj na svom području – naglasio je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU